Gabriela Creţu: Ne plângem. Asta am produs noi

Senatorul PSD Gabriela Creţu a subliniat, la o dezbatere despre combaterea şi prevenirea violenţei în sistemul de învăţământ românesc, că pentru a avea copii educaţi, este nevoie de educarea profesorilor şi a părinţilor.

"Avem nevoie să educăm profesorii, avem nevoie să educăm părinţii, dacă vrem să avem copii educaţi şi cred că trebuie să începem prin a asuma responsabilitatea generală. Ne plângem de copii şi de tinerii din licee. Asta am produs noi, că noi suntem adulţi", a spus Creţu.

Dezbaterea a fost iniţiată de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative (FICE) - Secţiunea România, în colaborare cu mai multe entităţi, printre care se numără şi Agenţia Naţională Antidrog (ANA).

Ea a afirmat că mulţi profesori încă consideră că şcoala e un loc pentru instrucţie.

"Ştiu cât de conservatoare poate fi şcoala, ştiu câţi oameni minunaţi sunt în şcoală, dar şi câţi oameni care au rămas în secolul al XIX-lea. (...) În secolul al XIX-lea, ministerul se chema Ministerul Instrucţiei şi mulţi dintre profesori încă consideră astăzi că şcoala e un loc pentru instrucţie, nu pentru educaţie şi începe pasarea responsabilităţii cu familia şi restul societăţii. Dacă luăm situaţia reală a României, unde un număr de 3 - 4 milioane de oameni sunt duşi la muncă în străinătate, o să vedem că nici nu mai avem cui să pasăm responsabilitatea", a mai spus Creţu.

Ea a menţionat că şcoala trebuie să le insufle valori elevilor.

"De vocaţie - zic studiile - sunt 7-8% în orice meserie, restul trebuie să fie învăţaţi să-şi facă meseria la un nivel decent, or universitatea pregăteşte mult prea puţin pedagogic profesorii ei", a mai declarat Creţu.

În opinia sa, şcoala trebuie să se impună prin calitatea ei, astfel încât copilul să vrea să vină la în această instituţie cu drag, nu cu frică sau ură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel