Gabriel Sandu, trimis în judecată de DNA pentru spălare de bani, în dosarul Microsoft

DNA l-a trimis în judecată pe fostul ministru al Comunicațiilor Gabriel Sandu pentru spălare de bani, în alt dosar Microsoft, acesta fiind acuzat că ar fi primit de la doi oameni de afaceri 2 milioane de euro să intervină astfel încât Guvernul să încheie cu aceștia contracte de închiriere licențe.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru spălare de bani, într-un nou dosar Microsoft.


„În cursul anului 2009, inculpatul Sandu Gabriel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins şi primit de la doi oameni de afaceri suma de 2.196.035 euro pentru a face demersurile necesare ca firmele acestora să încheie un contract de închiriere licenţe Microsoft cu Guvernul României. La solicitarea inculpatului Sandu Gabriel, în baza unor contracte de consultanţă ce atestau operaţiuni comerciale fictive, suma respectivă de 2.196.035 euro ar fi fost transferată în contul unei societăți comerciale controlate de acesta", informează DNA.


În perioada 24 august 2010-13 noiembrie 2015, pentru a ascunde originea ilicită a banilor primiți, Sandu Gabriel i-ar fi transferat prin intermediul unor companii cipriote, în conturile a două societăți din România.


„Prin acest mecanism, inculpatul ar fi încercat să creeze aparența că suma respectivă ar reprezenta de fapt o investiție pe teritoriul României a companiilor din Cipru. Cu privire la suma de 2.196.035 euro, ce a făcut obiectul infracțiunii de spălare a banilor din prezenta cauză, nu se mai poate dispune confiscarea specială având în vedere faptul că, prin decizia penală amintită mai sus (de condamnare a lui Sandu, n.r.), s-a dispus confiscarea aceleiași sume de la inculpat cu titlu de folos necuvenit (sumă ce a făcut obiectul infracțiunii de trafic de influență pentru care inculpatul a fost condamnat definitiv)", mai transmit procurorii DNA.


Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți De Casație și Justiție, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel