Gabriel Oprea, detalii de la plecarea lui Gheorghe Gherghina din Ministerul Finanțelor: Mi-am pus demisia pe masă

Vicepremierul și președintele UNPR, Gabriel Oprea, a vorbit, marți, la DCNews Live, despre un moment delicat care a avut loc anul trecut, în urma căruia secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina, cel care a făcut bugetele României aproape 20 de ani, a plecat la BNR.

În contextul discuției privind măsurile luate pentru securitate națională a României, vicepremierul Gabriel Oprea a oferit detalii legate de plecarea lui Gheorghe Gherghina din Ministerul Finanțelor.

"Chiar și dl Gherghina a plecat, că mi-am pus demisia pe masă, ori plec eu... și era să plec, să fiu sincer, dar până la urmă s-au rezolvat multe probleme din acel moment, pentru securitatea națională a României. Tot voia să plece dânsul în sistemul bancar și atunci a fost foarte bine că a plecat și putem să lucrăm mult mai bine", a declarat Gabriel Oprea la DCNews Live.

Își va duce Guvernul mandatul până la final? Ce spune Gabriel Oprea
 

"De ce v-ați supărat, că nu vă dădea bani pentru siguranța națională?", a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac.

"Pentru ce să mă supăr! De aceea m-am supărat. Fiindcă anticipam momentul. Sunt lucruri la care mă pricep și lucruri la care nu mă pricep. Nu cred că sunt bun să conduc Ministerul Economiei și nici nu m-a pasionat vreodată. În domeniul ăsta, în schimb, sunt respectat și mă pricep. Știam contextul internațional, contextul de securitate. Păi cum să nu ajuți sistemul de securitate. E o problemă strategică de interes național. Da, acum s-au rezolvat. Și premierul a înțeles, și președintele înțelege și a dovedit acest lucru, că trebuie să ne întărim. Să știți că securitatea națională, chiar dacă ești într-o mare pălărie de securitate cum este NATO, te mai și costă. Mai trebuie să și demonstrezi multe lucruri", a conchis vicepremierul Oprea.

În luna iunie a anului trecut, premierul Victor Ponta anunța că secretarul de stat în ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina, a fost nominalizat pentru a face parte din boardul BNR.

Gabriel Oprea, anunț în premieră: România va cumpăra o a doua escadrilă de avioane F-16


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel