Gabriel Oprea, de partea lui Klaus Iohannis la primul discurs ca premier interimar în Parlament

Gabriel Oprea a susținut, marți, primul discurs în Plenul Parlamentului în calitate de premier interimar. Liderul UNPR a venit în faţa aleșilor pentru a susţine Strategia Naţională de Apărare a Țării, pe care președintele Klaus Iohannis a prezentat-o cu o zi înainte.

Citește și: Ultimă Oră! Decizie la limită în Parlament pe Strategia lui Iohannis

Gabriel Oprea a declarat că Guvernul susţine Strategia Naţională de Apărare a Țării și că el va vota cu toată convingerea acest document, care nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste.

"Şedinţa de astăzi a plenului Parlamentui reprezintă un moment deosebit de important a ceea ce înseamnă prezentul şi viitorul României din punctul de vedere al strategiei. Guvernul României, în numele căruia vorbesc în calitate de prim-ministru interimar, susţine Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-2019. Acest document strategic a fost prezentat în şedinţa CSAT, a fost supus analizei specialiştilor, a făcut obiectul consultării cu liderii partidelor şi a fost aprobat de comisiile de specialitate. Personal, am fost direct interesat de acest document strategic şi, împreună cu Victor Ponta, am considerat că acest document nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste, fiind vorba de intersul naţional", a declarat premierul interimar.

Vezi și: Strategia Națională de Apărare a Țării nu a primit aviz în Comisiile pentru politică externă. Care e motivul



Gabriel Oprea a arătat că, şi în calitate de preşedinte al UNPR, şi ca militar, susţine securitatea naţională.
    
"În asemenea momente trebuie să ne unească buna-credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie. (...) Ca preşedinte al UNPR şi ca militar, sunt un susţinător a ceea ce înseamnă securitate naţională. Voi vota cu toată convingerea pentru Strategia Naţională de Apărare", a continuat premierul interimar.

La şedinţa plenului reunit sunt prezenţi 320 din cei 554 membri ai Legislativului, potrivit antena3.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel