EXCLUSIV  Gabriel Oprea / Carmen Dan / protest. Dumitru Coarnă, declarațiile momentului

Rodica Mitu / 03 sep 2018 / 19:23 Salveaza PDF Comentarii
Dumitru Coarnă
Descriere foto: Dumitru Coarnă

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual, a demontat o serie de afirmații apărute în spațiul public, făcând precizări și despre un nou protest ce ar urma să fie organizat în această toamnă.

Referire la Oprea

În urma consultării structurilor teritoriale, conducerea Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România (FSNPPC) a făcut o serie de precizări despre evenimentul mediatic din cursul zilei de duminică, „care a generat confuzie în rândul opiniei publice, dar şi al membrilor noştri de sindicat": „Facem precizarea că între Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI (component al FSNPPC, care are 74 de Birouri teritoriale în toate judeţele ţării şi în structuri centrale) şi un sindicat din cadrul federaţiei care a organizat, ieri, evenimentul mediatic, nu există legătură structurală, în sensul apartenenţei juridice al celui din urmă la FSNPPC, ci doar o confuzie nominală, intenţionat creată. Pentru conformitate, precizăm că este falsă apartenența fostului ministru Gabriel Oprea la sindicatul nostru, SNPPC".

Referire la Carmen Dan

„De asemenea, referitor la dezbaterile intens vehiculate, în ultima perioadă, în spaţiul public, cu privire la activitatea ministrului Afacerilor Interne pe parcursul evenimentelor care au avut loc în data de 10 august în Piaţa Victoriei din Bucureşti, precizăm că Biroul Executiv Central al FSNPPC se delimitează de punctul de vedere exprimat, ieri, de o altă federaţie din MAI, considerând că poziţionarea pro sau contra unui om politic din Guvern, în contextul unei dispute politice din interiorul unui partid, excede atribuţiilor noastre şi nu este în spiritul principiilor pe care le promovăm. Precizăm că FSNPPC a intrat în conflict deschis de muncă, încă de anul trecut, în temeiul Legii dialogului social, cu Guvernul şi MAI, organizând inclusiv manifestări de protest, la nivel central şi teritorial, urmare a faptului că solicitările noastre îndreptăţite, cu privire la salarizarea poliţiştilor şi personalului contractual, au fost ignorate de factorii politici decidenţi şi nu au fost susţinute de către conducerea MAI", se precizează în comunicat citat.

Protest în toamnă

Contactat de redactorii DCNews, Dumitru Coarnă a punctat: „Ne delimităm de Ciocan (n.r. Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al FSDPR), de Carmen Dan. FSNPPC nu o susține pe Carmen Dan". Întrebat dacă va avea loc un nou protest, Dumitru Coarnă a declarat: „Categoric, da. În condițiile în care nu vor accepta revendicările nostre de natură salarială, sigur că vom desfășura și alte activități de protest".

Ulterior, întrebat dacă un protest va avea loc în viitorul apropiat sau la începutul anului viitor, a răspuns astfel: „În viitorul foarte apropiat. Mai exact, în octombrie. Avem mai multe date, dar noi ne consultăm membrii".


Te-ar putea interesa

Concurs ReferendumIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24