Gabriel Leş, vizită în garnizoanele Constanţa şi Mangalia

Gabriel Les
Gabriel Les

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a efectuat, marţi, 16 aprilie, o vizită de informare în unităţi ale Statului Major al Forţelor Navale din garnizoanele Constanţa şi Mangalia.

Seria de întâlniri a fost deschisă la comandamentul Brigăzii 243 Radioelectronică şi Observare din Constanţa, unde ministrul a fost informat despre misiunile şi obiectivele unităţii şi i-au fost prezentate principalele echipamente şi elemente de infrastructură specializată din dotarea brigăzii şi unităţilor subordonate.

Ulterior, ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu elevii, studenţii şi cadrele didactice de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân", Şcoala Militară de Maiştri a Forţelor Navale "Amiral Ioan Murgescu" şi Colegiul Naţional Militar "Alexandru Ioan Cuza", unde a vizitat sălile de curs, laboratoarele, simulatoarele şi spaţiile de cazare.

Agenda ministrului Leş a inclus şi o vizită în Portul militar Constanţa, unde a vizitat Fregata "Regina Maria", Dragorul maritim 25 şi Nava-şcoală "Mircea". "Într-o societate din ce în ce mai divizată cum este, din păcate, cea în care trăim în prezent, mă bucur că am putut să văd aici, la malul mării, echipaje unite, formate din oameni valoroşi şi profesionişti care îşi iubesc cu adevărat Ţara", le-a spus ministrul Gabriel Leş marinarilor militari.

Ministrul a urat "Bun cart înainte!" echipajului Navei-şcoală "Mircea"



Ministrul a urat "Bun cart înainte!" echipajului Navei-şcoală "Mircea", care se pregăteşte să plece într-un marş istoric, pe ruta Constanţa-Hamburg, efectuat cu prilejul împlinirii a 80 de ani de când aceasta a intrat în serviciul Marinei Militare Române, Hamburg fiind portul în care a fost construită această navă-simbol.

De asemenea, ministrul apărării naţionale a vizitat şi Centrul 39 Scafandri, unde i-au fost prezentate misiunile actuale ale unităţii şi planurile de modernizare a infrastructurii de pregătire şi antrenament ale acestui centru unicat în România. Ministrul Leş s-a întâlnit, în continuare, în Portul Mangalia, cu militari din cadrul Divizionului 150 Nave Purtătoare de Rachete şi Divizionului 50 corvete, cu care a discutat despre evoluţiile din zona de responsabilitate a Forţele Navale Române şi despre necesitatea continuării programelor de înzestrare.

România, al treilea an cu 2% din PIB pentru Apărare


"Suntem în cel de-al treilea an consecutiv în care alocăm Apărării două procente din PIB, de aceea asigur personalul Forţelor Navale că programele de înzestrare vor continua. Este evident că este nevoie de aceste investiţii, fie că vorbim despre noile corvete multirol, despre absolut necesara modernizare a fregatelor, ori despre alte achiziţii importante pentru buna funcţionare a Marinei Militare. Avem susţinerea Guvernului României pentru derularea acestor programe de înzestrare, pentru toate categoriile de forţe ale armatei noastre, care înseamnă şi oportunităţi majore pentru relansarea industriei româneşti de apărare," a declarat Gabriel Leş.

La finalul zilei, ministrul a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai conducerii Clubului Amiralilor care funcţionează în Constanţa. În discuţiile cu amiralii în rezervă şi în retragere prezenţi, foşti comandanţi ai Forţelor Navale şi comandanţi ai unor structuri importante din Marina Militară, au fost abordate aspecte referitoare la situaţia geopolitică şi de securitate din Regiunea Mării Negre, precum şi perspectivele modernizării Armatei României, în general, şi a Forţelor Navale în special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel