Gabriel Leș: Am ajuns într-o situație extrem de penibilă

Gabriel Les - Klaus Iohannis
Gabriel Les - Klaus Iohannis

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, ministrul Apărării, Gabriel Leș a vorbit despre controversele în ceea ce privește numirea noului șef al Statului Major. 

”Am ajuns într-o situație extrem de penibilă și regret că am ajuns aici. Dar lipsa dialogului, aici ne duce. Am trimis acele propuneri începând cu 17 decembrie, până în 28 nu a spus nimeni nimic de la Administrația Prezidențială. Am atacat acel decret, pentru că îl considerăm ilegal. Ceea ce spune instanța în motivarea de astăzi, motivul pentru care a suspendat acel decret și anume principiul simetriei și anume că prelungirea trebuie să respecte regulile numirii și suntem în această situație în acest moment.

Inclusiv acum trei săptămâni am trimis un document la Administrația Prezidențială, prin care am cerut, așa cum ne spune și judecătorul, din nou penibil, pentru două instituții de genul Ministerului Apărării Naționale și Administrația Prezidențială, să ne spună să ne înțelegem amiabil, așa e logic și nu am primit niciun răspuns până în acest moment. Discutăm de trei luni de zile, din păcate, de un decret, din punctul nostru de vedere, ilegal, care putea fi rezolvat extrem de ușor dacă exista dialog, de bun simț”, a declarat ministrul Apărării, în direct la România TV. 

Vezi și: 

Rareș Bogdan: Chiar suntem proștii Europei?

Gafă a unei companii aeriene: „Pune ceva pe tine sau ieși din avion"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel