Urmărește emisiunea live


Psihiatru: ”Am nevoie de un nou război. Doctorii n-au minți normale”

Gabriel Diaconu
Gabriel Diaconu

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu și-a anunțat întoarcerea după vacanța de iarnă. El a precizat detalii interesante. 

”De luni mă întorc la treabă. Simptomele sunt următoarele: după ce m-am surprins citind în liniște, ore la rând, zile la rând, fără să am nevoie de izolare fonică (pe care mi-o dă muzica, invariabil), mi-am pus din nou căștile ca să pot gândi. Reîncep să simt o stare de încordare nervoasă, ca un fel de așteptare, cu un pic de greață în spatele gâtului. Nu poate fi de la bomboanele de pom (deși am mâncat vreo patru) rămase de la Crăciun. Deci e clar. Mă întorc la treabă. Am din nou obsesia ușilor din bibliotecă, nealiniate. M-am dus, le-am deschis de vreo cinci ori, am luat șurubelnița, am învârtit din șuruburi, m-a luat panica să nu le stric și pe ăstea, am pus șurubelnița la loc. Simt nevoia totuși să fac ceva cu mâinile. Simt nevoia să fac ceva cu mintea.

Am nevoie de un nou război. De un ceva care să-mi capteze interesul, atenția, intuiția, mintea de sus până jos.

[citeste si]

Ce nu pricepe lumea la doctori e că n-au minți normale, dacă normal înseamnă să vezi în meserie doar o sursă de venit. Tânjesc.

Mai devreme m-a sunat un coleg să-mi descrie un caz, o pacientă pe care sper să o văd săptămâna viitoare cu o anemie ciudată (megaloblastică) în antecedente dar altfel sănătoasă tun, care are mici probleme de echilibru și delirează de vreo câteva săptămâni. Da, sănătoasă tun. Așa mi-a spus. Psihiatria nu e medicină. Mintea nu e corp (vechea problemă carteziană, etc), deci un om sănătos tun n-ar trebui să delireze.

Deci da. Mă întorc la treabă. Și-am multă treabă anul ăsta. Stați prin preajmă. O să devină interesant foarte curând.” a scris Gabriel Diaconu, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel