Gabriel Boriga, primarul PDL al municipiului Târgovişte, trimis în judecată de DNA

Gabriel-Boriga-PD-L-300x225
Gabriel-Boriga-PD-L-300x225

Gabriel Boriga, primarul PDL al municipiului Târgovişte, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul  Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti pentru  infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată. Rămâne să se stabilească dacă edilul şef a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial.

Pe lângă Boriga, mai este anchetat şi Mihai Olaru, fost director al Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti care a funcţionat până în anul 2011 în cadrul Consiliului Local Tărgovişte, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de: abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie şi instigare la uz de fals în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie. De asemena, în atenţia DNA mai este Gheorghe Somoiu, administrator al S.C. Utilex Construct S.R.L. Pucioasa, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, în forma calificată, fals material în înscrisuri oficiale în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie, uz de fals în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anului 2009, “inculpatul Boriga Gabriel Florin, în calitate de primar al municipiului Târgovişte şi în exercitarea atribuţiilor de coordonare şi control a Direcţiei de Construcţii Edilitar Gospodăreşti, i-a solicitat inculpatului Olaru Mihai, director al respectivei direcţii, să achiziţioneze echipamente de joacă de la S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L. fără respectarea procedurilor legale de achiziţie publică. Olaru Mihai a încheiat trei contracte de furnizare de echipamente de joacă fără a derula procedurile de achiziţii publice, firma furnizoare a echipamentelor fiind administrată de finul primarului Boriga Gabriel Florin, inculpatul Simoiu Gheorghe. De asemenea, inculpatul Boriga Gabriel Florin a aprobat plata acestor contracte cu încălcarea prevederilor legale”.

În această modalitate, bugetul public al Municipiului Târgovişte a fost prejudiciat cu suma de 399.832,18 lei (aproximativ 94.360 euro) reprezentând diferenţa dintre preţul plătit de Primăria Municipiului Târgovişte şi preţul cu care S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L a achiziţionat echipamentele de joacă de la producător.

Pentru a crea aparenţa de legalitate a acestor achiziţii, în cursul lunii februarie 2010, inculpatul Olaru Mihai a solicitat unui subordonat să întocmească în fals nouă solicitări de oferte către S.C. Utilex Construct S.R.L. şi alte societăţi comerciale. În acelaşi scop, Simoiu Gheorghe a furnizat instituţiei conduse de Olaru Mihai mai multe oferte întocmite în fals.

De asemenea, în data de 29 martie 2011, pentru a justifica lipsa de la audierile efectuate de procurori în prezentul dosar penal, Simoiu Gheroghe a folosit o adeverinţă medicală falsificată. În vederea recuperării pagubei cauzate bugetului public al Municipiului Târgovişte, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpaţilor.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy