G20. Macron, întâlnire cu prinţul moştenitor saudit

Emmanuel Macron a declarat, joi, că va discuta în marja summitului G20 cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman despre cazul jurnalistului ucis Jamal Khashoggi şi a anunţat totodată o reuniune de "coordonare" între liderii europeni la începutul summitului de la Buenos Aires. 

Întrebat despre consecinţele asasinării jurnalistului Khashoggi, preşedintele francez a răspuns: "voi avea ocazia fără îndoială să discut cu prinţul moştenitor în marja summitului, dar şi între europeni mâine dimineaţă, pentru că doresc să organizez o reuniune de 'coordonare' a europenilor înaintea acestui G20" din capitala Argentinei. 

Macron, referire la cazul Khashoggi

Totodată, referindu-se la uciderea lui Jamal Khashoggi, Macron a repetat că tot ceea ce îşi doreşte este ca "adevărul să iasă la iveală". Khashoggi, colaborator al cotidianului The Washington Post din SUA şi critic al puterii saudite, a fost ucis pe 2 octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru documente necesare în vederea căsătoriei cu logodnica sa, cetăţeană turcă. Corpul lui nu a fost încă găsit. După ce a negat mai multe săptămâni, Arabia Saudită a recunoscut în cele din urmă că Jamal Khashoggi a fost ucis şi dezmembrat în consulat în timpul unei operaţiuni neautorizate. 

Potrivit cotidianului Washington Post, care a citat surse anonime, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului, dar preşedintele Donald Trump a declarat deja că agenţia de informaţii nu a ajuns încă la o concluzie definitivă în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel