Fuziunea PLR-PC: Ce siglă va avea ALDE

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, și președintele PC, Daniel Constantin, au semnat vineri, la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor două formațiuni politice.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar sigla acestuia este "o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete".

Potrivit protocolului semnat, alegerile în cadrul ALDE, la nivel local și național, se vor putea desfășura, pe baza Statutului ALDE, începând cu data de 1 ianuarie 2017, relateză Agerpres.

"Dăm azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal și european — ALDE. Este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, o Românie mai bună, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată. ALDE este un proiect în care cred, pentru că are o bază solidă. (...) Pornim azi împreună la un nou drum și am încredere că acest drum va fi încununat cu succes. Am credința că Alianța liberalilor și democraților este mai mult decât suma partidelor noastre, este mai mult decât un simplu partid liberal. ALDE trebuie să devină atât o idee, cât și un reper în România de azi", a declarat, vineri, la Palatul Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu în fața  delegaților la Congresul Extraordinar de fuziune PLR-PC.

Alina Gorghiu, despre fuziunea PLR-PC: Unii ar trebui să accepte apusul carierei politice

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel