Furtună violentă: Temperatura a scăzut cu 15 grade. Directoare ANM: 40 de alerte meteo

Directoarea executivă a ANM, Elena Mateescu, a declarat, la Realitatea TV, că intensitatea și frecvența fenomenelor meteo extreme este în creștere. 

Despre furtuna din Timiș, Elena Mateescu a susținut: ”Având în vedere dezvoltarea rapidă a sistemului de nori, o linie de vijelie care s-a format la altitudinea de 13.000 de metri, de la această altitutine practic s-a prăbuşit şi a determinat apariţia acestui fenomen”.

Totodată, potrivit acesteia, temperatura a scăzut brusc de la 31 de grade la 16 grade. ”A fost înlocuită violent de o masă de aer rece”, a declarat Elena Mateescu, la Realitatea TV. 

40 de avertizări meteo

Directoarea a mai subliniat că la ora 15:28 a fost emis Cod Portocaliu, urmat de alte trei avertizări. Susține că au fost 40 de avertizări meteo: ”Numărul total de avertizări a ajuns la 40 de mesaje meteorologice”.

Aplicație ISU, alertare populație

Elena Mateescu a mai spus că oamenii trebuie să afle de aplicațiu ISU cu privire la aceste alerte: ”ANM trimite către toate autorităşţile toate mesajele, dar trebuie să vorbim pentru populaţia care se află în aer liber dacă cunoaşte că ISU are o aplicaţie dedicată în care sunt incluse toate alertele meteorologice de vreme severă, atât cele generale cât şi cele de nowcasting care sunt potenţial estimate cu ajutorul imaginii de radar înainte cu o jumătate de oră”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel