Furtuna tropicală Isaac a făcut ravagii în Haiti. Se îndreaptă spre SUA

haiti-isaac
haiti-isaac

Nouăsprezece persoane au murit şi şase sunt date dispărute în Haiti după trecerea sâmbătă a furtunii tropicale Isaac, care avansa luni în golful Mexic către Louisiana, conform unui nou bilanţ al protecţiei civile.

Un bilanţ precedent stabilit duminică numea şapte morţi.

"Compilăm cifrele după cum le obţinem. Nu avem mijloacele tehnologice pentru a colecta rapid date. Sunt regiuni pe care nu le-am putut contacta din cauza problemelor de comunicare" , a subliniat pentru AFP Alta Jean-Baptiste, directoarea protecţiei civile haitiene.

Furtuna a distrus de asemenea 335 de case şi a afectat alte 2.346. Aproximativ 15.000 de persoane au fost evacuate, a mai precizat protecţia civilă.

Duminică, preşedintele republicii Michel Martelly, soţia sa şi premierul Garry Conille au împărţit hrană şi kituri de igienă în cartierele afectate de furtună din Port-au-Prince.

Trecerea furtunii Isaac prin Haiti era mai îngrijorătoare deoarece reconstrucţia ţării după seismul din 2010 care s-a soldat cu peste 250.000 de morţi este departe de a fi încheiată cu aproximativ 400.000 de persoane care locuiesc încă în tabere de sinistraţi.

SUA se pregătește să fie lovită

Isaac, care s-ar putea transforma în uragan "într-o zi sau două", potrivit Centrului american pentru supravegherea uraganelor (NHC), ar putea traversa miercuri dimineaţă Mississippi, Alabama, nord-vestul Floridei şi Louisiana - încă marcată de amintirea teribilului uragan Katrina din 29 august 2005.

Guvernatorii acestor state au decretat stare de urgenţă şi au început să convoace membrii Gărzii Naţionale.

Garda Naţională este o componentă distinctă a armatei americane în rezervă, care poate fi mobilizată de guvernul federal sau rechiziţionată de stat în cazul unor revolte sau catastrofe naturale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel