EXCLUSIV  Furtună Timişoara. Imagini de-a dreptul apocaliptice. "Nimeni nu a fost pregătit"

Forța devastatoare a naturii a făcut ravagii, duminică, 17 septembrie, în vestul României. Jurnalistul Dragoș Boța, în exclusivitate pentru DC News, a spus că autorităţile şi oamenii au fost luaţi prin surprindere de eveniment.

„A fost o avertizare de Cod Galben de vijelii şi ploi. Doar o banală avertizare de Cod Galben, în care nu se vorbea absolut deloc de prăpădul care a lovit Timişoara şi Timişul", a spus jurnalistul.

Întrebat cum crede că au fost pregătite autorităţile, acesta a oferit următorul răspuns: „Exact cum au fost pregătiţi şi cetăţenii, adică au fost luaţi prin surprindere de eveniment."

Dragoş Boţa a mărturisit că a văzut imagini de-a dreptul apocaliptice: „Erau copaci unul lângă altul care aveau aceeaşi imagine. Parcă o forţă imensă le-a smuls coroana şi a rămas doar triunchiul. Era incredibilă imaginea."

Nimeni nu a fost pregătit pentru aşa ceva, a mai spus jurnalistul, care a remarcat că imediat după furtună cei de la ISU Banat, poliţiştii şi jandarmii s-au mobilizat exemplar. „S-a intervenit în toate locurile extrem de rapid. Trebuie spus că cei de la ISU Banat au intrat în alertă de Cod Roşu, deci toate echipajele lor au ieşit pe teren. Post-eveniment, autorităţile au reacţionat foarte bine. Prefectura şi-a făcut treaba. Însă până la momentul furtunii, lumea ştia de un Cod Galben, nu ştia nimeni de furtuna aceasta cu efecte devastatoare", a precizat Dragoş Boţa.

[citeste si]

„A fost şi ghinion. De exemplu, cei trei oameni care au murit la Buziaş au fost loviţi de acelaşi copac. O situaţie care a luat în surprindere pe toată lumea, inclusiv pe meteorologi", a conchis jurnalistul.

Amintim că premierul Mihai Tudose a spus că toate autoritățile statului sunt în alertă, inclusiv forțe ale MApN care participă la misiuni de degajare de drumuri și căi ferate, și că, totodată, de săptămâna viitoare va începe implementarea unui sistem de alertare timpurie prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel