EXCLUSIV  Furtună Timişoara. Cine sunt VINOVAŢII. Mircea Duţu: E un fenomen meteo extrem

Duminică, 17 septembrie, s-a înregistrat o furtună violentă la Timişoara. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, numărul răniţilor fiind în creştere. Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice din București (UEB), spune că este un fenomen meteo extrem.

Într-o declaraţie pentru DC News, Mircea Duţu a făcut următoarele precizări: „La Timişoara este vorba despre un fenomen meteo extrem. Au existat avertizări de tip nowcasting. Problema este că nu au fost pregătite autorităţile şi oamenii. Probabil că avertizările s-au difuzat la radio şi la televiziunea locală, însă oamenii care se aflau în parcuri, la terase nu aveau cum să le audă." 

Acelaşi lucru se aplică şi comercianţilor, care „ar fi trebuit să strângă mesele, umbrelele, să îndrume oamenii să părăsească locaţiile", a spus profesorul Mircea Duţu.  

Văzând fenomenul extrem, oamenii au fost surprinşi. „Momentul avertizării şi tragedia ar trebui să impună schimbarea regulilor. Rămâne şi problema că astfel de fenomene se vor intensifica. Trebuie să se ia măsuri mai dure, printre acestea numărându-se şi fixarea mai bună a panourilor publicitare. Oamenii trebuie să înţeleagă să se adăpostească când sunt astfel de avertizări, ce trebuie luate în serios", a spus Mircea Duţu.

O soluţie ar fi ca şi în parcuri să existe sisteme de avertizare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel