Furtună pe Facebook: Alex Ștefănescu vrea ca Bușcu să fie cercetat pentru un articol cu 7.900 de recomandări

Alex-stefanescu dc
Alex-stefanescu dc

Criticul literar Alex Ștefănescu a atacat pe Facebook articolul publicat în ”Cațavencii” de Doru Bușcu, intitulat ”Apel către lichelul”. Istoricul literar a scris că autorul materialului ar trebui pedepsit pentru ”ofensă adusă autorității”. Unul dintre ”cațavenci”, Patrick Andre de Hillerin, i-a dat replica publicistului, întrebându-se retoric ”cum se poate degrada în halul ăsta un om care a candidat din partea PNȚCD, un partid care, pe vremuri, lupta exact împotriva 'ofensei aduse autorității'.”

”Ar trebui ca Doru Buşcu să fie pedepsit pentru ofensă adusă autorităţii. L-a pedepsit însă Dumnezeu, de la naştere, neînzestrându-l cu umor. El nu ştie asta şi practică, la nesfârşit, umorul forţat. Arată, ca autor, cam cum aş arăta eu dacă aş face balet”, scrie Alex Ștefănescu pe Facebook. Doru Bușcu a publicat în ”Cațavencii” un editorial-analiză numit ”Apel către lichelul”, al cărui protagonist este Traian Băsescu. Articolul a primit multe aprecieri din partea cititorilor, având 7.900 de recomandări pe Facebook. Critic literar și fost realizator de emisiuni la TVR Cultural, Alex Ștefănescu, a cerut ca Doru Bușcu să fie pedepsit pentru ofensă adusă autorității, descriind, persiflator, că, același Doru Bușcu ”arată, ca autor, cam cum aș arăta eu dacă aș face balet”. Mai mult, publicistul a dat de trei ori share la editorial, anexând de fiecare dată câte un comentariu în notă critică.

Ștefănescu susține că ”90 la sută dintre români nu gândesc”

După ce un utilizator Facebook a scris că analiza lui Doru Bușcu reflectă întocmai ceea ce gândesc 90% dintre români, Alex Ștefănescu l-a admonestat spunând că ”sunt exact cei 90% de români care nu gândesc”. Adică, toți cei care, la fel ca Doru Bușcu, blamează ”performanțele” politice ale actualului șef al statului, nu gândesc.

Unul dintre cațavenci, Patrick Andre de Hillerin, a luat imediat atitudine, răspunzându-i criticului:  ” Wow! Desfășurați-vă, domnule Ștefănescu, doar că nu vă iluzionați crezând că, dacă ați primit un colțișor în revista pe care am înființat-o noi, ați fi și foarte priceput în producerera sau identificarea umorului”, scria editorialistul, de asemenea pe Facebook.

”Alex Ștefănescu a început să se bage în seamă, comentând la textul lui Doru și spunând: Ar trebui ca Doru Buşcu să fie pedepsit pentru 'ofensă adusă autorităţii'. Băi, nene, cum se poate degrada în halul ăsta un om care a candidat din partea PNȚCD, un partid care, pe vremuri, lupta exact împotriva "ofensei aduse autorității", introdusă în Codul Penal pe vremea lui Iliescu. Aș vrea să citească acel comentariu și cei care-l căinau că a fost cenzurat de către Manolescu. Dacă așa era scris și textul respectiv, nu mă mir că a fost aruncat la gunoi”, a mai scris Patrick Andre de Hillerin.

Alex Ștefănescu este președinte al PNȚCD București. Autor a 18 cărți, el a primit comentarii acide pe marginea uneia dintre lucrările sale din partea lui Nicolae Manolescu, criticul literar concluzionând la un moment dat că ”Alex a devenit un punct de reper. Să nu faceți ca el!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel