Furtuna Nicholas a atins categoria de URAGAN

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Furtuna Nicholas a atins categoria de uragan și se îndreaptă spre Houston.

Furtuna tropicală Nicholas a atins categoria de uragan în Golful Mexic pe măsură ce se apropie de o zonă de coastă a Statelor Unite şi se îndreaptă spre oraşul Houston, statul Texas, a anunţat luni seara Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), relatează Agerpres, citând AFP.

Însoţit de vânt cu o intensitate de 120 km / h, Nicholas provoacă ploi torenţiale, o intensitate a vântului puternică şi episoade de furtună spre coastele centrală şi nordică ale Texasului, a indicat NHC în buletinul difuzat la 03.00 GMT.

"Ne aşteptăm la ploi torenţiale luni seară şi marţi. Vă îndemn cu toată seriozitatea să nu plecaţi la drum", a declarat Sylvester Turner, primarul din Houston, metropolă marcată încă de devastatorul uragan Harvey în 2017.

Cinci uragane în bazinul Atlanticului, în acest an



Acest stat din sud-estul ţării este obişnuit cu trecerea furtunilor şi a uraganelor. Însă odată cu încălzirea suprafeţei oceanelor, astfel de fenomene devin tot mai puternice, potrivit oamenilor de ştiinţă. Aceste fenomenele ameninţă cu precădere comunităţi importante din zonele de coastă, afectate tot mai des inundaţii ca urmare a creşterii nivelului oceanelor.

Anul acesta s-au format cinci uragane în bazinul Atlanticului, Elsa, Grace, Henri, Ida şi Larry, dintre care Grace, Ida şi Larry au atins categoria de 3 sau mai mare.

Mexicul a fost  cel mai afectat de trecerea uraganului Grace, care a atins uscatul în regiunea Veracruz având statutul unui uragan de categorie 3. Uraganul Grace a provocat 11 decese în statele mexicane Veracruz şi Puebla. Pagube materiale au fost înregistrate în centrul şi în estul ţării, unde au fost raportate acoperişuri smulse, drumuri avariate şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Grace a atins Mexicul de două ori - prima dată pe coastele mexicane de la Marea Caraibilor, fără să facă victime şi nici pagube importante; apoi, două zile mai târziu, a devenit un uragan major de categorie 3 şi a lovit statul Veracruz cu vânturi de 205 kilometri pe oră, înainte de a scădea în intensitate şi de a se îndepărta în largul Oceanului Pacific.

VEZI ȘI: VIDEO - Uraganul Nora a ajuns sâmbătă seara în Mexic, la o săptămână după uraganul Grace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel