Furtuna Laura s-a transformat în URAGAN

Uragan. Foto cu caracter ilustrativ
Uragan. Foto cu caracter ilustrativ

Furtuna tropicală Laura a ajuns în Golful Mexic, acolo a crescut în intensitate și s-a transformat într-un uragan. 

Furtuna tropicală Laura s-a transformat marţi în uragan în Golful Mexic, fiind însoţită de vânturi cu viteze de 120 km/h şi ameninţând zona de coastă a SUA, a anunţat Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Laura urmează să crească în intensitate pe măsură ce se va apropia miercuri de coastele de sud-vest ale statului Louisiana şi de o parte din Texas, au precizat meteorologii.

Avertizare de inundații 



NHC, cu sediul la Miami, a avertizat în legătură cu unele creşteri bruşte ale nivelului apelor şi inundaţii în anumite zone din Texas, Louisiana şi Arkansas.

Laura "urmează să atingă zona de uscat ca uragan de categoria a 3-a. Asiguraţi-vă că sunteţi pregătiţi, că aveţi la îndemână ceea ce este necesar şi că urmăriţi ştirile locale pentru a fi informaţi", a scris pe Twitter John Bel Edwards, guvernatorul Louisiana, în atenţia locuitorilor statului.

Furtuna a provocat ploi abundente şi inundaţii în Haiti şi Republica Dominicană, unde au murit cel puţin 24 de persoane.

Pagube materiale



În Cuba, furtuna Laura a provocat pagube materiale, însă niciun deces.

Sezonul uraganelor în Atlantic, care durează oficial de la 1 iunie până la 30 noiembrie, se anunţă a fi deosebit de intens în acest an, NHC anunţând că se aşteaptă la 25 de depresiuni tropicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel