Furtuna de zăpadă a făcut prăpăd. Oraș paralizat

Furtuna Jonas a paralizat sâmbătă orașul New York unde circulația a fost interzisă, în timp ce aeroporturile, podurile, tunelurile, liniile feroviare și o parte a metroului au fost închise.

După ce s-a abătut asupra New Yorkului în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, furtuna de zăpadă s-a dovedit a avea o intensitate mai puternică decât era așteptat.

Previziunile serviciului național de meteorologie (NWS) anunță un start de zăpadă între 50 și 63 de centimetri la New York, față de 30 până la 45 de centimetri până în prezent.

"Va fi probabil una dintre cele mai puternice furtuni de zăpadă din istoria orașului", a afirmat primarul New Yorkului, Bill de Blasio.

La începutul după-amiezii, Central Park era acoperit de un strat de zăpadă de peste 37 de centimetri.

Situația s-a deteriorat în cursul dimineții, circulația rutieră fiind interzisă sâmbătă cu începere de la orele 14.30 (19.30 GMT) la New York, dar și în tot sudul statului New York de guvernatorul Andrew Cuomo, cu excepția mașinilor de urgență.

El a mai anunțat că, de comun acord cu guvernatorul din New Jersey, Chris Christie, toate podurile ce fac legătura între acest stat și New York au fost închise.

O decizie similară, efectivă de la orele 16.00 (21.00 GMT), a fost luată pentru liniile feroviare care se îndreaptă spre nord (Metro North) și est (Long Island Rail Road), precum și pentru liniile de metrou care ies la suprafață.

Cele trei aeroporturi din regiune, John F. Kennedy, LaGuardia și Newark (New Jersey), au fost închise complet în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

Instrucțiunile au fost, în general, respectate la New York, unde foarte puține mașini au circulat sâmbătă după-amiază.

"Nu ieșiți din case decât în caz de urgență", i-a sfătuit primarul Bill de Blasio pe newyorkezi. Cu toate acestea, mai multe persoane s-au plimbat pe străzi pentru a profita de acest spectacol rar întâlnit, mai scrie AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel