Furtună. Carmen Dan: Vom aloca bani din fondul de rezervă

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, că Guvernul va aloca din fondul de rezervă bani pentru reabilitarea obiectivelor publice distruse de furtuna de duminică seară, cu referire şi la spitalul din oraş, al cărui acoperiş a fost luat de vânt.

"În primă instanţă vom evalua obiectivele publice - şcolile, spitalele, grădiniţele - în aşa fel încât să putem avea o estimare până în şedinţa de guvern de săptămâna aceasta. (...) Dacă ar fi să concluzionez după noaptea de ieri, e că la nivelul ministerului, forţele implicate în gestionarea acestor fenomene extrem de periculoase au comunicat permanent între ele şi rezultatul s-a văzut. Evaluăm pagubele în continuare; chiar dacă nu vom avea în prima şedinţă o estimare, o centralizare totală, eu zic că într-o săptămână, două vom reuşi să avem o situaţie integrală centralizată la nivelul judeţelor afectate", a spus Carmen Dan.

Ministrul a vizitat luni seară spitalul din Huedin şi o şcoală din oraş, afectate puternic de furtuna de duminică seară. Ea a mai spus că este bine ca de acum înainte să avem în vedere faptul că, probabil, ne vom întâlni mai des cu astfel de fenomene meteorologice. La rândul său, primarul oraşului Huedin, Mircea Moroşan, a declarat, pentru Agerpres, că pagubele produse de furtuna de duminică se ridică la două milioane de lei.

După furtuna de duminică seară a fost afectat acoperişul Spitalului din Huedin iar o parte a oraşului a rămas fără curent electric, ca şi comuna Floreşti, aflată în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca. Cel mai grav afectată de furtună a fost zona de munte a judeţului, dar n-au fost înregistrate victime. Potrivit ISU Cluj, au fost afectate de furtună 44 de localităţi clujene.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel