Furtună. Carmen Dan, precizări de ultimă oră despre persoanele spitalizate

Ministrul Carmen Dan a anunţat că la Arad nu mai sunt cazuri de persoane spitalizate în urma furtunii care a afectat judeţul duminică, evaluarea pagubelor fiind în curs de desfăşurare.

"Am avut o discuţie cu doamna prefect Florentina Horgea, cu şefii Inspectoratelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmerie, Poliţie. În primul rând m-a interesat care este situaţia din punct de vedere medical a persoanelor care au fost afectate de fenomenele meteorologice periculoase. Important de reţinut este că nu mai avem în acest moment cazuri care să fie spitalizate - au fost evaluate medical toate cele 15 persoane care au avut de suferit în urma furtunii de duminică. Din nefericire şi la Arad am înregistrat un deces.

Apoi m-am asigurat că echipele sunt pe teren şi fac evaluarea situaţiei. Este important pentru noi în acest moment să repunem în funcţiune cei 42.000 de consumatori care sunt lipsiţi de energie electrică, între care şi trei spitale care funcţionează şi în prezent cu generatoare electrice şi, de asemenea, să repunem în funcţiune unităţile de învăţământ', a declarat ministrul Carmen Dan, care s-a aflat la Arad pentru a se informa cu privire la distrugerile produse în urma vijeliei care s-a abătut duminică asupra judeţului, notează Agerpres.

De asemenea, a subliniat că autorităţile centrale sunt interesate ca evaluarea pagubelor să fie finalizată cât mai repede, în această seară sau cel târziu marţi dimineaţă, pentru ca în şedinţa de Guvern din săptămâna aceasta să transmită premierului o primă situaţie, în aşa fel încât să se decidă alocarea unei sume din fondul de rezervă al Guvernului.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel