Furtul de nisip de pe plaje, infracțiunea pe care Sardinia nu o poate combate

Sardinia / Imagine de Mario Fadda de la Pixabay
Sardinia / Imagine de Mario Fadda de la Pixabay

Autoritățile locale din Sardinia au ajuns să dea amenzi de până la 3.000 de euro, încercând să combată furtul de nisip de pe plaje. 

Cele mai frumoase plaje din Europa vor dispărea treptat dacă turiștii nu respectă regulile, avertizează autoritățile locale din Sardinia, făcând referire la faptul că majoritatea pleacă de acasă cu scoici, pietre sau nisip. 

Cu toate că s-au impus amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de euro, iar cei prinși cu cantități semnificative riscă să fie condamnați la închisoare, turiștii nu renunță, scrie The Guardian

Spre exemplu, într-o dimineață de la sfârșitul lunii iulie, un cuplu cu un copil din Italia continentală au fost surprinși de un bărbat când umpleau o sticlă cu nisip. Martorul a chemat poliția și, potrivit primarului orașului Cabras, Andrea Abis, 'când au sosit polițiștii, cuplul a negat acest lucru și chiar a încercat să ascundă sticla sub un prosop de plajă.' Cuplul a fost amendat cu 1.000 de euro la fața locului.

Din 2017, este ilegal ca turiștii să ia nisip, scoici sau pietre de pe insula mediteraneană. Chiar și așa, tone de nisip sunt furate în fiecare vară de pe plajele din Sardinia.

În vara acestui an, printr-o campanie de informare la TV, radio și social media, autoritățile au evidențiat infracțiunea, explicând cât de dăunătoare este. Pare-se că majoritatea turiștilor nu și-au dat seama că au comis o infracțiune când au furat de pe plaje nisip, scoici sau pietre. 

VEZI ȘI: Noi destinații de vacanță în sezonul de vară 2022. Zakynthos, Heraklion și Rhodos, cu plecare din Cluj

'Cel mai uimitor caz': 40 kg nisip în portbagajul SUV-ului 

Sursa citată mai prezintă cazul unui cuplu francez care a vizitat Sardinia în 2019 și a fost prins cu 40 de kg de nisip în portbagajul SUV-ului. Cantitatea se nisip se afla în 14 sticle de plastic luate de pe o plajă din Chia. 

'Acesta a fost cel mai uimitor caz de până acum. (…) Cuplul și-a dorit nisipul pentru a decora acvariul', a declarat Carlo Lazzari, comandantul grupului de poliție financiară din Olbia.

Lazzari a mai precizat că 'există o piață online adecvată și cererea este mare pentru nisipul din Sardinia. Majoritatea cumpărătorilor sunt colecționari de nisip.'

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel