Urmărește emisiunea live


Furt de bijuterii în valoare de 113 milioane de euro. Poliția a recuperat o parte din obiecte

Fotografie de la Markus Spiske:Pexels
Fotografie de la Markus Spiske:Pexels

Autoritățile germane au declarat sâmbătă că au recuperat o parte semnificativă a comorilor din secolul al XVIII-lea furate din muzeul Green Vault din Dresda, într-o spargere spectaculoasă care a avut loc în urmă cu mai bine de trei ani.

Oamenii legii din Germania au recuperat majoritatea bijuteriilor furate dintr-o colecție istorică de artă din Dresda în 2019, într-un jaf care a fost evaluat la o valoare de 113 milioane de euro.

Potrivit procuraturei germane, cele 31 de piese, inclusiv o stea a Ordinului Polonez, Vulturul Alb și o cască cu diamante, au fost securizate de anchetatorii din Berlin, au spus autoritățile, potrivit Euronews.

În total, piesele furate dintr-una dintre cele mai mari colecții de artă din Europa conțineau peste 4.300 de diamante cu o valoare estimată la peste 113 milioane de euro. Piesele returnate vor fi examinate de specialiști ”pentru a le confirma autenticitatea și integritatea”, au spus autoritățile.

Unele obiecte proeminente încă lipsesc, au spus autoritățile. Declarația de sâmbătă nu a oferit detalii despre unde exact au fost găsite obiectele și în ce circumstanțe. 

Șase bărbați au fost judecați la Dresda în ianuarie, acuzați de furt și incendiere în urma jafului din 25 noiembrie 2019. Cetăţenii germani au fost acuzaţi că au furat bijuterii dintr-o colecție istorică de artă din Dresda în 2019, cu o valoare totală asigurată de cel puţin 113,8 milioane de euro.

Oficialii au spus la acea vreme că obiectele luate includ o broșă mare cu diamant și un epolet cu diamante. Tezaurul lui Augustus cel Puternic al Saxiei a fost înființat în 1723 și conține aproximativ 4.000 de obiecte de aur, pietre prețioase și alte materiale expuse în Palatul Regal din Dresda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel