Furt bijuterii Franța: Cum a acționat hoțul care a furat bijuterii de 5 milioane de euro

George Ploscaru, bărbatul arestat pentru furtul unor bijuterii de 5,2 milioane de euro dintr-un magazin din Paris, şi-a recunoscut fapta. Anchetatorii spun că vânzătorul de la firma de bijuterii a primit în locul obiectelor preţioase o cutie în care se aflau "pietre de pe stradă". 

Ploscaru a recunoscut în faţa instanţei de judecată săvârşirea faptei şi a descris modul de comitere a acesteia, susţinând că ar fi urmat să se predea autorităţilor franceze. 

"Atitudinea procesuală de recunoaştere în faţa instanţei de judecată, de descriere a modului de comitere a faptei, precum şi susţinerile că avea intenţia de a se preda autorităţilor franceze nu reprezintă un argument puternic cu privire la adoptarea unei măsuri preventive neprivative de libertate. Această atitudine de aparentă cooperare ar putea fi însă valorificată într-un eventual proces de individualizare a pedepsei în cazul în care se va stabili vinovăţia inculpatului", se arată în motivarea instanţei. 

Conform sursei citate, în sarcina inculpatului s-a reţinut că a acţionat după o prealabilă înţelegere cu un cetăţean sârb. 

Cutiile, schimbate

"Astfel, inculpatul, după ce s-a întâlnit cu o altă persoană ce acţiona în acelaşi scop şi de la care a primit geanta şi cutiile pentru ambalarea bijuteriilor, a pătruns în incinta biroului firmei de bijuterii după o prealabilă "programare" efectuată telefonic de unul din cetăţenii de origine sârbă, a fost recomandat şi, la rândul său, a confirmat această recomandare de gemolog cu numele de 'M.' şi, conform înţelegerii, şi-a manifestat interesul de examinare a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziţionării. Vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a remis inculpatului P.G. (Ploscaru George- n.r.) bunurile spre examinare, au stabilit, conform declaraţiilor inculpatului, ca bunurile să fie achiziţionate, motiv pentru care acesta au fost poziţionate într-o cutie specială pentru bijuterii, după care au discutat să aştepte până se încasează prin virament contravaloarea bijuteriilor", se menţionează în textul citat. 

Potrivit sursei, în acel moment, vânzătorul a fost sunat din nou de cetăţeanul sârb sub pretextul că procedura de virament durează puţin, iar, conform înţelegerii, inculpatul a remis vânzătorului o altă cutie în care se aflau "pietre de pe stradă", părăsind ulterior magazinul cu bijuteriile puse în cutia iniţială ce a fost substituită. 

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie, arestarea preventivă a inculpatului Ploscaru George pentru o perioadă de 30 de zile, în dosarul în care acesta este acuzat că furat, dintr-un magazin de pe teritoriul Franţei, bijuterii în valoare de 5,2 milioane de euro, notează Agerpres.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel