Furnizorul de gaze Engie vine cu o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât prețul actual

UE şi Norvegia, front comun contra Rusiei. Au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze / Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels
UE şi Norvegia, front comun contra Rusiei. Au stabilit să-şi consolideze cooperarea pentru garantarea aprovizionării cu gaze / Fotografie creată de Magda Ehlers, de la Pexels

Engie, cel mai mare furnizor de gaze naturale al populației, trimite în aceste zile o nouă ofertă de preț clienților care nu trecuseră în piața concurențială și cărora le expiră contractele.

Prețul oferit începând cu 1 iulie este de 2,7 ori mai mare pentru acești clienți care, au printre cele mai bune prețuri din piață la acest moment, însă datorită plafonării prețurilor, scumpirea efectivă va fi mult mai mică, potrivit Economica.

Engie a notificat clienții care beneficiau de planul tarifar “Gas Start”, cel plătit de clienții care nu au semnat nimic de la momentul liberalizării încoace și cărora le expiră perioada contractuală actuală, despre noua ofertă de preț. 0,57 lei/kWh preț de furnizare fără TVA sau 0,68 lei/kWh, preț cu TVA, de la 1 iulie.

Engie propune o ofertă de preț de 2,7 ori mai mare decât tariful actual

Pâna acum clienții Engie plăteau unul dintre cele mai bune prețuri din piață de 0,21 lei/kWh de gaz fără TVA. Așadar noul preț oferit acestor clienți este de 2,7 ori mai mare față de ce plătesc acum.

“Te asigurăm că pentru toate ofertele noastre depunem eforturi pentru a asigura prețuri și condiții avantajoase tuturor clienților noștri, indiferent de context. Astăzi, cu atât mai mult, în fața unor condiții dificile, facem tot posibilul să diminuăm efectul creșterilor de preț fără precedent și să găsim soluții, în primul rând, responsabile şi prudente, care, mai presus de toate, să nu afecteze continuitatea alimentării cu gaze naturale a clienţilor noștri.

Actualele prețuri de furnizare sunt puternic influențate de volatilitatea și creșterea prețurilor gazelor naturale, pe fondul incertitudinilor create de contextul actual al pieței”, arată Engie în notificare, potrivit sursei citate.

Plafonare de la stat, scumpire de doar 24%

Deoarece prețul gazelor este plafonat prin lege, scumpirea nu va fi însă atât de mare, dacă oamenii vor rămâne la Engie pe acest plan tarifar, însă doar până la 31 martie 2023.

Prețul final plafonat pentru populație este de 0,31 lei/kWh, cu toate taxele incluse

Făcând socotelile de rigoare, scumpirea gazelor va fi doar cu +24%, până la 31 martie 2023. După această dată, în lipsa altor viitoare prevederi, clienții vor plăti acest preț, 0,57 lei/kwh fără TVA, sau 0,68 lei/kWh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel