Furie politică. Chirieac, scenariu negru pentru România: E o nebunie!

Miercuri a fost adoptat în Parlament noul Cod Penal, după care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că le va trimite la CCR, iar Liviu Dragnea a lansat o serie de declaraţii războinice către președinte. 

După declaraţiile tranşante, de miercuri, ale lui Liviu Dragnea, analistul politic Bogdan Chirieac a devoalat la Antena 3 ce poate să însemne atitudinea schimbată a şefului PSD:

"Acum este hotărât Liviu Dragnea. De partea cealalată, dacă l-aş fi văzut pe preşedinte oripilat de imaginile de la DNA Ploieşti sau de protocoale l-aş fi crezut acum. Dar aşa, câtă vreme nu ai spus nici miau atunci când ai văzut protocolul între SRI, Parchetul General şi Înalta Curte de Casaţie şi Jusitţie, n-ai spus nimic despre justiţie în momentul acela... acum te duci în zona politică vrând, nevrând. Deocamdată, s-au făcut modificările la Codul penal. Pot să spun următorul lucru: mai rău decât fostele Coduri penale e greu de grezut că ar putea să fie. Codurile alea au permis săvârşirea unor atrocităţi în România. Dacă sunt un pic, un milimetru mai bune, înseamnă că s-a făcut un pas înainte. Să fie mai rele decât au fost... nu-mi pot imagina."

Referitor la finalitatea conflictului Iohannis-Dragnea, Chirieac a fost tranşant:

"Mi-a fost teamă că vom avea parte de o suspendare a doamnei premier Dăncilă. Câtă vreme Parchetul a început ancheta în acest domeniu, s-au audiat persoane, se investighează cu mare atenţie ce şi cum... eu cred că tot efortul ăsta nu e făcut zadarnic. Are ca scop o repercusiune politică. Atenţie, doamna Dăncilă nu va fi arestată, nici măcar judecată, dosarul nu va ajunge în instanţă! Se va întâmpla ca la Tiberiu Niţu: în trei ani va fi clasat. La ce nivel de adrenalină şi de furie este de-o parte şi de cealaltă mi-e teamă să nu avem de-a face cu suspendarea preşedintelui. E o nebunie! Cum s-a ajuns fix pe urmele paşilor lui Traian Băsescu nu-mi pot explica. Decât prin aceea că statul subteran luptă împotriva statului legitim în acelaşi mod în care Securitatea, în anii '85, lupta împotriva statului comunist al lui Ceauşescu. Finalul a fost că au dizolvat statul comunist", a încheiat analistul politic Bogdan Chirieac comentariul său în emisiunea Punctul de întâlnire cu Radu Tudor de la Antena 3.

Vezi şi: Noul Cod penal, adoptat. Bogdan Chirieac: Am o speranță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel