Noul Cod penal, adoptat. Bogdan Chirieac: Am o speranță

Darius Muresan / 04 iul 2018 / 14:28 Salveaza PDF Comentarii
Camera Deputatilor
Descriere foto: Camera Deputatilor

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat adoptarea de către Parlament a noului Cod penal.

Analistul politic Bogdan Chirieac a declarat că președintele Klaus Iohannis va trimite proiectul legislativ din nou în Parlament, anticipând că se va întâmpla „la fel ca și cu legile justițieie”, votate de mai bine de șase luni, dar neadoptate de președintele Klaus Iohannis.

„În același timp eu nu știu dacă modificările noului Cod penal ajută sau nu ajută. Dar am o speranță. Mai rău decât fostul Cod penal nu are cum să fie. Mai multe abuzuri, catastrofe și tragedii așa cum a produs vechiul Cod penal și Cod de procedură penală mă îndoiesc că pot fi săvârșite sub noile Coduri. Sunt jurști, sunt experți, Comisia de la Veneția, de la Bruxelles, ONG-uri, oameni cu știință de carte. Să le îmbunătățească”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV, analistul concluzionând că noul Cod ”este mai bun decât ce a fost”.

Vot strâns

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul privind modificarea Codului penal. S-au înregistrat 167 de voturi "pentru", 97 "împotrivă" şi 19 abțineri.

Raportul a fost adoptat marţi după-amiază de parlamentarii din Comisia parlamentară specială pentru elaborarea legilor Justiţiei, după ce proiectul privind modificările la Codul penal a fost aprobat de Senat. În comisie, a fost păstrată forma adoptată de Senat, modificările fiind unele de natură tehnică. Comisia a acceptat un amendament al ALDE potrivit căruia pentru a se constata infracţiunea de delapidare este obligatorie plângerea penală prealabilă împotriva funcţionarului public. Proiectul de modificare a Codului penal, iniţiat de parlamentari PSD şi ALDE, a fost adoptat marţi în plenul Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23