Funicular Reşiţa, schimbare totală. În ce ar putea fi transformat

Funicular Reșița
Descriere foto: Funicular Reșița

Administraţia publică reşiţeană vrea să achiziţioneze funicularul care străbate centrul municipiului şi să creeze, printr-un proiect cu fonduri europene, o alee suspendată, cu spaţii de recreere, a declarat primarul Ioan Popa.

"Viziunea de modernizare a funicularului propusă este unică în Europa şi presupune crearea unei alei pietonale suspendate, amenajarea unui punct de bungee jumping şi o tiroliană, precum şi unele restaurante. Termenul de depunere a acestui proiect este februarie 2019", a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

În special tinerii consideră ideea primăriei unul foarte interesant şi sunt convinşi că un astfel de proiect ar face Reşiţa mai atractivă care cu siguranţă ar face Reşiţa mai atractivă. Realizarea acestei lucrări a fost evaluată de către o firmă specializată la valoarea de aproape 130.000 euro.

Consilierii locali au fost de acord cu acest proiect de hotărâre şi au votat, în luna august, achiziţionarea de la actualul proprietar a 500 metri liniari din funicular, care, deşi nu apare pe lista monumentelor istorice, reprezintă o parte din istoria industrială a Reşiţei. Acesta a fost construit între anii 1963-1964 şi ca sistem de transport al calcarului.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26