Funeriu vorbește despre „ fenomenul șpăgii ” din universități

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu a comentat situația universităților din România, punând accent pe cazul Bioterra, acolo unde mai mulți profesori sunt acuzați că ar fi luat șpagă la licență.

[caption id="attachment_237604" align="alignleft" width="310"] foto: antena3.ro[/caption]

Daniel Funeriu susține că lumea știe ce se întâmplă la bacalaureat și în unele universități, dar nimeni nu face nimic în această privință.

„ Susținerea pe care unii politicienti au avut-o pentru astfel de profesori a fost motivul pentru schimbarea legii educației. Căutați grupurile de interese din jurul nominalizărilor de la Ministerul Educației ”, a declarat fostul ministru, la Digi24.

„ Să nu facem o confuzie între calitate și faptă penală ”, a subliniat acesta.

„ De lucrurile penale se ocupă organele abilitate. Diferența dintre ce am făcut noi și ce au făcut alții e că noi am legiferat. Întrebarea e ce fac autoritățile pentru a lupta împotriva acestor lucruri? O altă întrebare este legată de nivelul de calitate a universităților. Bănuiesc că există o corelare între slaba calitate a programelor de studii și fenomenul șpăgii ”, a declarat Daniel Funeriu.

„ Rezistența feroce împotriva legislației pomovate de mine este impostura academică, frăția dintre impostura academică și lumea politică ”, a spus Funeriu

Potrivit acestuia, numai cine nu a vrut nu a putut deveni profesor sau conferențiar, acesta fiind motivul introducerii unor criterii foarte clare de promovare.

„ Un om de școală adevărat nu ia șpagă, doar cei care văd în promovarea academică un rând în plus în CV ”, a conchis fostul ministru al Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel