Funeriu, încântat de votul obținut pentru șefia PMP: Not bad!

Daniel Funeriu, contracandidatul Elenei Udrea în bătălia pentru șefia PMP, oferă celor care susțin că "tabăra reformiștilor" a pierdut la primul Congres al partidului, câteva clarificări. În opinia lui Funeriu, între altele, cele 22% voturi obținute în competiția cu Elena Udrea, nu denotă că a fost sancționat și nu este un rezultat rău "după ce a strâns mâna participanților la congres și a ținut un discurs de 10 minute".

Într-o postare recentă pe Facebook, Daniel Funeriu, îi anunță pe cei din PMP care avansează scenarii potrivit cărora "tabăra reformiștilor" ar acționa pentru schimbarea noii conduceri că el "nu s-a revendicat niciodată din vreo tabără" și nici nu s-a dat niciodată „reformist".

Citește și CONGRES PMP. Funeriu: Misiunea PMP este de a continua ceea ce a început Băsescu

"Văd tot felul de comentarii în urma alegerilor din PMP, atât din interiorul partidului cât și din afara sa. Le răspund punctual:

1) „tabăra reformiștilor a fost sancționată pentru că..."

Răspuns:

Nu am fost deloc sancționat. Am luat 22% din voturile colegilor (unii susținătorii lui Adrian Papahagi), votul a fost foarte corect, numărătoarea la fel. Consider că e foarte onorabil faptul că echivalentul a 10 organizații județene m-au susținut. GRUPUL „reformiștilor" din PDL a luat 3% după o campanie de 2 luni prin țară. Eu am luat 22% (de 7 ori mai mult) după ce am strâns mâna participanților la congres și am ținut un discurs de 10 minute. Not bad! Nu văd unde e sancțiunea, nu văd unde e problema.
Nu m-am revendicat niciodată din vreo „tabără", nu m-am dat niciodată „reformist". Vorbesc despre „tabere" în partide doar cei care au mentalitatea partidelor-gașcă. Nu mi-a trecut vreodată prin cap că PMP ar putea deveni așa ceva. Când am avut un mandat (acela de ministru) am făcut „reformă". Punct. Când m-am apucat de politică am făcut (împreună cu colegii și sprijiniți de Traian Băsescu) o Fundație și un Partid. Să vorbești despre „tabăra reformiștilor" într-un partid de 6 luni nu are niciun sens. Să reformezi ce? Ceva abia născut?
2) „niciun reformist nu a fost ales în conducerea partidului"

Răspuns: fals. C. Preda, reformist declarat, a fost ales (nu a avut contracandidat). Eu, fără să fiu „reformist" (vezi mai sus ) voi face parte din Comitetul Executiv Național, așa cum acest lucru a fost anunțat la încheierea Congresului. Nu am candidat la altă funcție dar s-a decis ca având un sprijin atât de consistent e util pentru organizație să fiu în conducere. Am reflectat și am decis că e o abordare corectă, pe care am acceptat-o. O voi face cu seriozitate.

3) „reformiștii au făcut greșeli strategice criticând rezultatele la europarlamentare"

Răspuns: când am ceva ce consider că trebuie spus, îl spun și cred că asta e corect și democratic. Nimeni nu mi-a reproșat ceva, PMP are o altă cultură decât partidele tradiționale unde, dacă fluieri în biserică, ești promovat prim-vice să-ți demonstrezi abilitățile după care ești invitat să pleci", a scris Daniel Funeriu, pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel