Funeriu a dat aviz ca stema Ungariei să fie arborată pe fronspiciul unui liceu din inima secuimii

Ministrul Educaţiei Daniel Funeriu a aporbat arborarea stemei Ungariei pe frontispiciul licelui "Salamon Erno" din Gheorgheni. La sesizarea senatorului PSD, Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Educaţiei a considerat că stema Ungariei reprezintă de fapt un ornament, nicidecum o întinare a simbolurilor naţionale.

Conform documentului care conţine răspunsul ministrului Funeriu, "ornamentul de faţadă", cum este denumită stema Ungariei amplasată la liceul din Gheorgheni, a primit avizul favorabil al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, condus de UDMR-istul Kelemen Hunor.

La Direcţia Judeteană pentru Cultură Harghita nu lucrează niciun român

Direcţia Judeteană pentru Cultură Harghita este o instituție în care nu este angajat niciun român, ceea ce explică cât se poate de simplu de ce directorul executiv al directiei, Bakos Laszlo, a dat aviz favorabil pentru montarea unei steme a Ungariei pe clădirea unui liceu din România.

Citeşte şi:

Scrisoarea unui român din Ţinutul Secuiesc: Noi românii ne întrebăm dacă mai avem o patrie sau dacă mai suntem cetăţeni ai României

Imperiul contraatacă! Tokes compară situaţia secuilor cu cea a românilor sub Habsburgi

Gyorgy Frunda: “România nu este un stat naţional”. UDMR poate “să voteze împotriva Constituţiei”, dacă sintagma “stat naţional” nu este eliminată din legea fundamentală

Din ţinutul secuiesc: un primar român angajează în Primărie doar oameni care cunosc limba maghiară, nivel avansat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel