Fundeni, aer condiționat: Licitație în regim de urgență

La Institutul Clinic Fundeni a fost organizată o licitație în regim de urgență pentru achiziționarea unui nou sistem care asigură aerul condiționat în sălile de operații și saloanele de terapie intensivă.

În urmă cu două săptămâni, sistemul care asigură aerul condiționat în blocul operator și saloanele ATI din cadrul Institutului Clinic Fundeni s-a defectat, motiv pentru care au fost aplicate măsuri de urgență pentru prevenirea riscului de infecții intraspitalicești.

Medicii au luat toate măsurile astfel încât pacienții să fie în siguranță, prelevându-se zilnic probe de aer din spațiile destinate operațiilor și terapiei intensive.

În acest timp, printr-o improvizație care a constat în utilizarea apei reci dintr-un puț de mare adâncime, s-a asigurat o temperatură de circa 24 de grade în sălile de operație și în saloane.

Au fost sistate internările și intervențiile chirurgicale în cazul pacienților cronici, efectuându-se doar operațiile de maximă urgență.

S-a organizat o licitație în regim de urgență, iar cu ajutorul fondurilor proprii ale Institutului Fundeni a fost achiziționat un nou sistem de aer condiționat, care funcționează începând de astăzi. În continuare se iau probe epidemiologice pentru prevenirea riscului de infecție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel