Fundaţia Regală Margareta: Concertul Regal Caritabil - vineri, la Ateneul Român

Cea de-a douăsprezecea ediţie a Concertului Regal Caritabil, organizat de Fundaţia Regală Margareta a României, dedicat strângerii de fonduri pentru susţinerea tinerilor artişti români, se va desfăşura vineri, pe scena Ateneului Român.

'Pe 25 octombrie 2019, muzicieni români cu succes internaţional se reunesc la invitaţia Fundaţiei Regale Margareta a României pe scena Ateneului Român: soprana Cellia Costea, tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Română de Tineret, dirijată de Gabriel Bebeşelea. Programul muzical al concertului aduce un omagiu operei italiene, printr-o selecţie de arii celebre de Verdi, Puccini, Leoncavallo şi Mascagni, care vor introduce publicul în atmosfera fastuoasă şi boemă a acestui gen muzical', anunţă Fundaţia Regală Margareta a României (FPMR), printr-un comunicat transmis luni.

Evenimentul include o expoziţie cu lucrări de arte vizuale ale bursierilor. Biletele pot fi achiziţionate pe www.frmr.ro/concert-regal şi pe www.eventbook.ro. Organizat anual, începând din 2008, de către Fundaţia Regală Margareta României, Concertul Regal Caritabil a avut loc în mod tradiţional în ziua de 25 octombrie, cu ocazia zilei de naştere a Regelui Mihai I al României, fondator al Fundaţiei alături de Custodele Coroanei Române, Margareta.

Fiecare ediţie a concertului aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroşi muzicieni ai momentului şi mari orchestre, în susţinerea tinerilor artişti români. Fondurile strânse din sponsorizările şi donaţiile atrase la Concertul Regal de-a lungul timpului (peste 1.500.000 de euro) au dezvoltat programul naţional Tinere Talente, prin care au fost acordate peste 300 de burse artiştilor aflaţi la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste.

Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii. De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susţinere a educaţiei şi talentului artistic, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel