Fundația mereu aproape, ajutor pentru o mulțime de copii. Alessandra Stoicescu, mesaj

copii
copii

Pentru al doilea an consecutiv, primele zile de școală au fost memorabile pentru elevii din ciclul gimnazial beneficiari ai proiectului "Educație pentru România" din campania "Lăsați-mă să învăț" a Fundației Mereu Aproape.

Datorită partenerului RURIS, companie privată cu capital 100% românesc, 2.400 de copii din 31 de școli au primit ghiozdane complet echipate pentru cursuri. Începutul de an școlar a fost astfel mai ușor pentru multe familii din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea.

Rechizite cât mai multor copii din mediul rural

Fundația Mereu Aproape și partenerul său RURIS și-au dus la îndeplinire, și în acest an, misiunea pe care și-au asumat-o: să ofere rechizite cât mai multor copii din mediul rural. „Cine vrea un copil care să se uite cu jind la stiloul altuia pentru că el nu are? Așa că avem și caiete, avem și acuarele, avem și penar, avem tot ce ne trebuie pentru școală. Pentru că asta facem, vrem să luptăm cu abandonul școlar. Hai la școală!", a spus Alessandra Stoicescu, Președintele Fundației Mereu Aproape.

Crezul fundației și al partenerului său rămâne acela că educația poate salva România, de aceea, împreună, continuă să investească în copiii care vor să meargă la școală, să învețe cât mai mult și să ajute țara în care s-au născut. "Ne bucurăm să fim alături de copii la începutul școlii și să îi sprijinim. A fost o adevărată desfășurare de forțe, dar totul a meritat pentru că toți copiii s-au bucurat și aceasta este cea mai mare răsplată. Credem cu tărie că, atâta timp cât susținem educația, viitorul României este pe mâini bune!", a declarat Cristina Antonescu, Director Marketing și Comunicare RURIS.

Bucuria de a merge la cursuri

Ghiozdanele încărcate cu toate rechizitele necesare - caiete, bloc de desen, vocabular, acuarele și pensule, stilou, creioane colorate, trusă de geometrie - au ajuns la copiii care aveau nevoie de ele și cărora le-au adus bucuria de a merge la cursuri. „Toate îmi plac foarte mult și surpriza este foarte frumoasă. Sunt foarte multe rechizite și îmi plac", „Îmi place ce am primit, chiar aveam nevoie. Sunt foarte încântat, sunt bucuros, chiar aveam nevoie de multe dintre lucrurile acestea", au spus elevii din județul Hunedoara, iar dascălul lor a adăugat: „Avem copii care provin din medii mai vitrege și atunci este un cadou foarte mare pentru ei și pentru familiile lor".

Proiectul "Educație pentru România" face parte din campania „Lăsați-mă să învăț" a Fundației Mereu Aproape al cărei scop este scăderea ratei analfabetismului, reducerea abandonului şcolar și oferirea de oportunități de educație non-formală pentru copii din familii modeste dar cu rezultate foarte bune la învățătură. Totodată, campania urmărește însuşirea deprinderilor de viaţă independentă de către beneficiari, dezvoltarea competențelor din sfera participării publice în comunități dar și derularea unor acțiuni de sensibilizare și informare 


asupra problemelor care țin de sistemul de educație din România, sensibilizarea autorităților publice și a opiniei publice asupra unor situații insuficient sau deloc aflate în atenția autorităților.

Companie privată cu capital 100% românesc

RURIS, companie privată cu capital 100% românesc, și-a dezvoltat activitatea în domeniul motoutilajelor agricole în cei 25 de ani de experiență în acest sector. Dorința sa de a răspunde nevoilor agricultorilor români cu o gamă completă de utilaje, pliate pe resursele financiare ale acestora, a făcut ca RURIS să înregistreze performanțe considerabile, de la an la an, ajungând în topul preferințelor utilizatorilor de motoutilaje agricole. Având sediul central în județul Dolj, compania este prezentă la nivel național, atât prin rețeaua de magazine proprii, cât și prin intermediul partenerilor fideli.

Fundația Mereu Aproape a luat naștere acum 13 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe în domeniile sănătății, educației, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrați, a construit 81 de case și a salvat viața a peste 500 de copii și adulți. Până în prezent, ajutorul financiar și material oferit de Fundația Mereu Aproape depășește 13 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel