Fulgii de găină sunt transformați în alimente comestibile din carne artificială

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un cercetător a descoperit o modalitate de a transforma fulgii de găină în preparate comestibile din carne artificială.

Găinile reprezintă una dintre cele mai la îndemână surse de carne pentru consum, creșterea acestora în fermele din lumea întreagă implicând un uriaș consum de resurse (ex. furaje), dar și risipă prin folosirea incompletă a produsului obținut.

Creșterea găinilor de fermă este deja un proces foarte eficient, rămășițele necomestibile precum oasele și cartilagii fiind procesate în furaje și folosite pentru hrănirea „recoltei” viitoare, în timp ce alte resturi biologice sunt transformate în fertilizator pentru industria agricolă. Însă anumite resturi precum fulgii, deși cumulează cantități impresionante, până la un milion de tone ajungând fie să fie incinerate în fiecare an, sau îngropate.

Fulgii conțin proteine

Însă dacă inițiativa unui cercetător thailandez este dusă mai departe de industrie, în curând am putea ajunge să consumăm preparate din „carne” obținute prin procesarea fulgilor de găină.

Deși în forma lor naturală nu arată deloc apetisant, fulgii de găină conțin totuși proteină, ​care dacă ar fi procesată într-un mod din care să rezulte un aliment sau aditiv alimentar, ar contribui la reducerea cantității de deșeuri și protejarea mediului înconjurător prin folosirea mai eficientă a resurselor. Pe nume Sorowut Kittibanthornm, inventatorul cărnii din fulgi de găină a studiat disciplina Material Futures ca student la Londra.

Potrivit Reuters, din proteina extrasă din penele de pui poate obținută carne artificială care imită pieptul de pui și chiar friptură. Cei care au gustat preparatele experimentale ale cercetătorului au oferit impresii pozitive, sugerând că planul de a transforma penele în mâncare este realizabil, informează go4it.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel