FSB ar încerca să îl înlăture pe Vladimir Putin de la Kremlin. Cu ce i-a supărat liderul de la Moscova pe silovarhi

FSB ar încerca să îl înlăture pe Vladimir Putin de la Kremlin. Cu ce i-a supărat liderul de la Moscova pe silovarhi / Foto: Kremlin.ru
FSB ar încerca să îl înlăture pe Vladimir Putin de la Kremlin. Cu ce i-a supărat liderul de la Moscova pe silovarhi / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin s-ar pregăti pentru o lovitură de stat, iar FSB ar încerca să îl înlăture de la Kremlin.

Se spune că Vladimir Putin se pregătește pentru o tentativă de lovitură de stat, în timp ce generalii ruși și Serviciul Federal de Securitate (FSB) încearcă să-l înlăture pe liderul de la Moscova, scrie Mirror. La Kremlin circulă zvonuri că mai mulți foști generali și oficiali KGB vor să pună capăt războiului din Ucraina și să scape de Putin.

Se pare că mulți din Rusia văd invazia ca pe o greșeală și un dezastru economic pentru țară, scrie sursa citată. Se spune că FSB este atât de enervat de lipsa progresului militar încât i-a contactat pe generali și foști oficiali ai armatei, potrivit rapoartelor presei locale.

Un grup format din foști ofițeri FSB numit „Siloviki” ar lucra împreună cu foști ofițeri din alte unități de informații rusești pentru a încerca să-l înlăture pe Vladimir Putin, în vârstă de 69 de ani.

VEZI ȘI: Silovarhii, elitele din Securitatea Rusiei. Cine sunt şi câtă putere au

Lovitură de stat în Rusia?

Analiștii din afara Rusiei au indicat, de asemenea, semne că Putin s-ar putea confrunta cu o lovitură de stat. Expertul rus în securitate Andrei Soldatov a declarat Centrului pentru Analiza Politicii Europene: „Contează? Contează foarte mult. Este prima dată când silovarhii pun distanță între ei și președinte. Ceea ce deschide tot felul de posibilități”.

VEZI ȘI: Diferența dintre un oligarh și un silovarh. Iată tot ce trebuie să știți despre miliardarii din Rusia

El a adăugat: „Președintele Rusiei se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, deoarece s-a confruntat cu critici acerbe pentru „operațiunea sa specială” din Ucraina și și-a epurat aproximativ 150 de spioni din cauza eșecurilor constante”.

De asemenea, analistul rus Alexey Muraviev este convins că Putin se va confrunta cu o lovitură de stat. El a declarat pentru Sky News Australia: „Cred că au existat tensiuni în Rusia între comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin. Cred că genul ăsta de narațiune falsă le-a fost prezentat de Comandantul Șef Suprem și, când a răspuns de ce rușii au început să sufere pierderi grele, Putin a început să dea vina în liniște pe serviciile de securitate. Nu cred că a mers foarte bine nici pentru că vine din interiorul aparatului de securitate. Planificarea inițială și faza inițială a invaziei presupunea că armata rusă merge acolo ca eliberatori, mai degrabă decât ca invadatori”.

FSB, supărat după ce Putin a făcut epurări în masă 



Luna trecută, s-a raportat că Vladimir Putin a ordonat o epurare în masă a 150 de oficiali de securitate. Se spune că ofițerii ar fi de la serviciul de securitate FSB, care este succesorul KGB-ului, unii fiind îndepărtați, în timp ce alții au fost arestați.

Despre toți cei înlăturați se spunea că ar fi angajați ai Serviciului Cinci, o divizie care a fost înființată în 1998, când Putin era director al FSB pentru a efectua operațiuni în țările din fosta Uniune Sovietică. Epurarea a fost raportată de Christo Grozev, directorul executiv al Bellingcat, o organizație de știri de investigație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel