Frunda: CE nu va face un alt raport MCV. Nu e cazul să se facă presiuni

gyorgy frunda dece
gyorgy frunda dece

Consilierul pe probleme juridice ale prim-ministrului Victor Ponta, Gyorgy Frunda, spune că reprezentanții Comisiei Europene (CE) nu vor accepta întocmirea unui nou raport MCV, așa cum solicită europarlamentarii USL. El a precizat că asemenea presiuni nu își au rostul, CE urmând să-și îndrepte greșelile.

"Nu cred că se poate face o rediscutare a acestui raport, el reprezintă o evaluare a perioadei dintre cele două rapoarte. Unele lucruri trebuie îndreptate, sunt greșite, cum a fost cu numărul miniștrilor acuzați de corupție, dar vor fi corectate în raportul din vară. Nu cred că e cazul să se faca presiuni, în raportul viitor se vor trece observațiile Guvernului. Comisia e deschisă să repare greșelile, nu trebuie să existe presiuni", a declarat Gyorgy Frunda pentru ziare.com. Potrivit lui, funcționarii din Comisia Europeană "sunt destul de punctuali, nu vor accepta procedura, pentru că s-ar crea un precedent". Consilierul nu exclude posibilitatea ca raportul MCV pe Justiție să fie discutat în Parlamentul European, dar revizuirea acestuia ar însemna "să facem din țânțar armăsar".

În opinia lui Frunda, România va face progrese în domeniu justiției, iar raportul MCV din vară va fi o dovadă a acestui lucru.

”Se merge pe drumul bun, suntem în linie cu Codurile, o serie de probleme se vor rezolva. Dacă se vor numi transparent procurorii va fi un pas înainte, dar trebuie să se facă după lege, nu poți cere, cum vrea președintele, să se facă aranjamente cu CSM, cu Opoziția”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel