Fritz REFUZĂ să plătească certificatele CO2 și primește amenzi istorice, la pachet cu riscul de faliment al Colterm. Pare că face bine dacă nici opinia publică, nici justiția nu-l deranjează

foto Facebook Dominic Fritz
foto Facebook Dominic Fritz

În vreme ce alți politicieni aleși stau ani la închisoare pentru fapte similare, pe primarul Fritz nu-l deranjează nimeni. 

În 2016, Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la 5 ani de închisoare, acuzat de abuz în serviciu. Concret, acuzațiile au fost că nu a alocat bani Centrului Militar Zonal Constanța. Reprezentanții Centrului Militar spun că, prin nefinanțate, fostul președinte al CJ Constanța a produs un ”atentat” la siguranța națională. În respectivul centru militar zonal, sunt pregătiți rezerviștii în caz de mobilizare a Armatei. Printre altele, au existat plângeri că personalul angajat a trebuit să-i apeleze pe rezerviști de pe telefoanele personale sau că a trebuit să se deplaseze cu autoturismele personale în județ și-n afara județului, ”după ce costurile convorbirilor telefonice instalate de Statul Major General nu au fost achitate de Consiliul Judeţean, iar singurul mijloc de transport era o Dacie veche.”

În timp ce Nicușor Constantinescu nu a plătit telefoanele și a fost condamnat pentru asta, Colterm nu plătește certificatele verzi și nimeni nu pare să fie vinovat. Colterm SA a încasat o amendă uriașă din partea Administrație Fondului de Mediu, în valoare de 71.862.221 de lei, pentru neachiziționarea certificatelor de CO2, după ce administrația condusă de Dominic Fritz a refuzat să le cumpere. Încă din 20 mai 2021, Administrația Fondului pentru Mediu a spus în vedere Colterm decizia cu privire la obligațiile de plată aferente emisiilor de CO2 de pe parcursul anului 2020. 

Aflat în subordinea Primăriei Timișoara, Colterm riscă falimentul din cauza refuzului lui Dominic Fritz, care se pare că preferă amenzile istorice. Cu toate acestea, din câte se observă, nimeni nu-l deranjează pe primarul Fritz, nici opinia publică, nici justiția, nici măcar cu o întrebare. 

Dacă Nicușor Constantinescu a provocat un disconfort că nu a plătit telefoanele, Dominic Fritz lasă spitalele în frig, nu mai vorbim despre consumatorii casnici. Și nu doar că-i lasă în frig și fără apă caldă, dar se văd a fi și buni de plată pentru asta, pentru că primarul refuză! 

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au dezbătut problema justiției din România în emisiunea de sâmbătă, ”Nod în Papură”.

”Justiția din România nu e corectă. În anii `90 - în anii 2000, unii au luat 3-4 ani pentru escrocherii de milioane și pentru că unul a furat o găină a luat tot trei ani. Bun, îl condamni că a furat o găină - sigur, sunt țări unde nu poți să-l condamni că a furat mâncare, pentru că este dreptul la viață. Care-i gravitatea socială?” a deschis subiectul sociologul Alfred Bulai, în emisiunea ”Nod în Papură” de la DCNews și DCNewsTV. Jurnalistul Val Vâlcu a amintit de momentul în care două bătrâne au fost săltate pentru tulburare de posesie, fiind duse cu mascații în instanță. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel