Fritz a anunțat că tăierea gazului pentru apă caldă și încălzire se amână cu o zi, în Timișoara

Dominic Fritz / Foto: Facebook, arhivă
Dominic Fritz / Foto: Facebook, arhivă

În urma negocierilor, primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a reușit să obțină extinderea termenului de sistare a gazelor naturale, până marți.

 

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunțat luni seară că, în urma negocierilor, a reușit să obţină extinderea termenului de sistare a gazelor naturale până marți. Nu se știe însă până la ce oră. 

"Negocierile dificile pentru un nou contract de gaz pentru Colterm sunt încă în curs și am reușit să obținem extinderea termenului de sistare până mâine.", a anunțat Dominic Fritz, luni seară. 

"Situația este în continuare complicată pentru că se cer garanții și plăți în avans iar sumele sunt enorm de mari.", a subliniat edilul.

Dominic Fritz a atras atenția asupra faptului că majorarea tarifului la încălzire este "unul dintre elementele cruciale" pentru perioada următoare. 

"În acest context, majorarea tarifului este unul dintre elementele cruciale pentru a clădi încrederea furnizorilor în viabilitatea financiară Colterm și sunt în discuții cu toate partidele politice din Consiliul Local despre această nevoie.", a mai scris Fritz pe Facebook.

Primarul municipiului Timișoara va propune mâine Consiliului Local "și o rectificare de buget prin care suplimentăm bugetul pentru termoficare cu încă 8,26 milioane lei."

"În același timp, cu ajutorul colegilor mei din USR, s-a urgentat în Camera Deputaților proiectul de lege pentru scheme de compensare pentru consumul electrică și gaze naturale. Soluția ca să trecem prin iarnă poate să vină doar din aceste trei surse - tariful pentru abonați, bugetul local și bugetul de stat.", a încheiat Dominic Fritz. 

VEZI ȘI: ”Restructurare” la primăria Timișoara: două salarii pentru un post. Fritz, în război cu PSD și PNL

Primarul din Timișoara, Dominic Fritz, a pierdut și la Curtea de Apel procesul cu angajații,  astfel că primăria trebuie să plătească două salarii pentru același post: unul pentru angajatul care lucrează, altul pentru cel ”restructurat” abuziv. Fritz anunța la începutul lunii iunie că a restructurat primăria din temelii, ”pentru a o face pregătită pentru secolul XXI”, eliminând 80 de posturi, din care zece de conducere, printr-o nouă organigramă. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel