Frig și nopți geroase între 9-14 februarie

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţa, o informare meteo de frig şi nopţi geroase, în special pentru estul şi sudul ţării, valabilă până marţi, 14 februarie. 

Potrivit sursei citate, în perioada 9 - 14 februarie, vremea va deveni deosebit de rece în majoritatea regiunilor, dar mai ales în est şi sud, unde temperaturile maxime se vor menţine preponderent negative. 

Nopţile vor fi geroase la începutul intervalului (în noaptea de joi spre vineri, 9/10 februarie) mai ales în Moldova şi în depresiunile intramontane, apoi, local, şi în Muntenia, Oltenia, Transilvania şi, izolat, în celelalte regiuni. 

Temperaturile minime se vor situa, în general, între -17 şi -10 grade, mai scăzute, sub -22 de grade, îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei şi jumătatea de nord a Moldovei. 

"În cursul zilei de joi (9 februarie) vor mai fi ninsori slabe cantitativ în Moldova, Muntenia şi Oltenia, precum şi în zonele de munte, iar vântul va avea unele intensificări în regiunile sudice, spulberând trecător zăpada. Pe arii restrânse în sud-est vor mai fi depuneri de polei", precizează ANM, adăugând că, în funcţie de evoluţia meteorologică, prezentul mesaj va fi actualizat, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel