Frica de a renunța la mască. Psihologii spun că e un gest normal

Foto Pexels
Foto Pexels

Românii s-au bucurat de măsurile de relaxare care au intrat în vigoare weekendul trecut. Pe de altă parte, există și persoane care se tem să renunțe la masca de protecție.

Unii români se tem să renunțe la masca de protecție. Psihologii spun că este un gest perfect normal, iar pe străzi vor exista în continuare oameni care aleg să poarte masca de protecție.

„Perioada aceasta a pandemiei a creat foarte multe simptome, foarte multe trăsături specifice stresului post-traumatic, așa că nu o să fie nimic anormal dacă o să vedem în continuare oameni care poartă mască. Până la urmă, ne-am confruntat cu o frică de moarte. Poate nu mi-a fost frică că o să îmi fie mie afectată sănătatea, dar mi-a fost frică pentru părinții mei, pentru bunicii mei. Lucrurile acestea continuă să rămână în interiorul nostru, frica aceasta continuă să rămână", a explicat psihologul Adina Radu la Digi 24.

Prof. Tudorel Butoi: Am remarcat cupluri de tineri, ei nu purtau mască

În cursul zilei de sâmbătă, profesorul Tudorel Butoi a povestit, la Antena 3, că s-a plimbat prin București și a remarcat faptul că oamenii nu renunțaseră încă la masca de protecție. Totuși, a ținut să menționeze că printre persoanele care nu foloseau masca, în prima zi de relaxare, se numărau tinerii și cuplurile de tineri.

„Acum, când s-a dat recomandarea de a nu mai purta mască, se poartă. Una e ordinul, care a fost respectat și asupra căruia au fost atâtea discuții, iar acum asta este recomandarea.

Foarte mulți dintre cetățeni poartă masca într-o înverșunare extraordinară. Am remarcat cupluri, tineri, nici unul nu avea mască”, a spus Tudorel Butoi.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se renunță la portul măștii în aer liber de pe 15 mai 

Pe 13 mai, în cadrul unei declarații de presă, președintele României Klaus Iohannis a anunțat că „prima etapă de relaxare va avea loc chiar acum, în 15 mai, deci în weekendul care urmează deja vom avea câteva măsuri de relaxare funcționale. Următoarea etapă este 1 iunie, pe urmă 1 iulie, pe urmă 1 august.”

„Așadar, din 15 mai se elimină portul măștii în exterior, cu câteva excepții, desigur. Rămân excepțiile din exterior unde trebuie să purtăm în continuare masca, cum ar fi piețele, târgurile sau stațiile de transport public, fiindcă în mijloacele de transport public masca va rămâne obligatorie, cum va rămâne masca obligatorie în spațiile din interior. Deci, prima măsură, în aer liber se renunță la această mască”, informa atunci Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel