Fregata rusească Amiral Gorșkov, echipată cu rachete hipersonice, interceptată de Marina Franceză

Fregata rusească Amiral Gorșkov, echipată cu rachete hipersonice, interceptată de Marina Franceză / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery
Fregata rusească Amiral Gorșkov, echipată cu rachete hipersonice, interceptată de Marina Franceză / Foto: Pixabay, de Defence-Imagery

Marina Franceză a urmărit fregata rusească Amiral Gorșkov, echipată cu rachete hipersonice.

Nava de război franceză Bretagne a urmărit trecerea fregatei rusești Amiral Gorșkov, echipată cu rachete hipersonice, prin Golful Biscaya, a anunțat Marina Franceză, scrie Interfax.

Pentru a monitoriza acțiunile navei de război rusești, pe lângă fregata franceză Bretagne, a decolat și o aeronavă de patrulare Atlantique 2.

Fregata Amiral Gorșkov fusese interceptată și de Marina Regală Britanică



După cum a raportat Flota de Nord a Rusiei, vineri, fregata Amiral Gorșkov a Rusiei, înarmată cu rachete hipersonice Zirkon, a finalizat trecerea Canalului Mânecii în direcția sud.

Potrivit Marinei Regale Britanice, trecerea fregatei Amiral Gorșkov pe lângă coasta Regatului Unit a fost monitorizată de fregata de rachete Portland.

"Escortarea navelor de război în apele teritoriale britanice și în zonele maritime adiacente este o activitate de rutină pentru Marina Regală. Prin menținerea unei prezențe vizibile și persistente, Marina Regală asigură respectarea legislației maritime și descurajează activitatea malignă pentru a proteja interesele națiunii noastre", a declarat anterior comandantul fregatei britanice HMS Portland, comandorul Ed Moss-Ward, într-un comunicat.

VEZI ȘI: Marina britanică urmărește o navă de război rusească, echipată cu rachete hipersonice, interceptată în Marea Nordului

Fregata Amiral Gorșkov, dotată cu rachete hipersonice Zircon și cu rachete de croazieră Kalibr



Fregata Amiral Gorșkov, cu rachete hipersonice Zircon la bord a pornit pe 4 ianuarie într-o lungă călătorie pe mare prin Oceanul Atlantic și Indian, precum și Marea Mediterană.

Ceremonia de intrare a navei în serviciul de luptă a avut loc sub conducerea președintelui rus Vladimir Putin prin videoconferință.

Călătoria detașamentului de nave alcătuit din fregata Amiral Gorșkov și petrolierul maritim Kama este sub comanda comandantului diviziei de nave de rachete a Flotei de Nord, căpitanul rus de rangul 1 Oleg Gladky.

Zircon este o nouă rachetă hipersonică rusă dezvoltată și produsă de Reutov NPO Mashinostroeniya (parte a Tactical Missile Weapons Corporation, KTRV). De asemenea, printre principalele arme de lovitură ale fregatei Amiral Gorșkov, se numără rachetele de croazieră Kalibr, menționează sursa citată anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel