Fregata „Regele Ferdinand” a capturat nouă pirați somalezi - Foto

Fregata „Regele Ferdinand” a efectuat miercuri o misiune de capturare a piraților somalezi. Alături de fregata turcă „Gemlik”, echipajul românesc a reținut nouă persoane suspectate de acte de piraterie, în largul coastelor Somaliei

Un avion de patrulare suedez, care executa misiuni de inspecţie aeriană în cadrul Operaţiei Atalanta, a localizat, miercuri dimineaţă, un skiff suspect (ambarcaţiune tradiţională de mici dimensiuni), la o distanţă de 420 de mile marine est de Mogadiscio, capitala Somaliei. Comandantul grupării navale Eu Navfor a trimis urgent în zonă cele două fregate, pentru inspecţie.

„După o excelentă cooperare între marinarii români şi cei turci, nouă persoane, suspectate de acte de piraterie, au fost reţinute şi ambarcate la bordul fregatei «Regele Ferdinand», pentru investigaţii, iar skiff-ul a fost distrus, în vederea prevenirii utilizării acestuia în acte de piraterie”, precizează MApN, conform Realitatea.net.

Potrivit aceleiaşi surse, vorbind despre succesul acestei misiuni de interzicere a actelor de piraterie navale, contraamiralul Potts, comandantul Forţelor Navale ale Uniunii Europene, a declarat:

„Urmare a efortului combinat al forţelor implicate în lupta împotriva pirateriei în regiune, încă o dată, suspecţii piraţi, care atacă şi jefuiesc navele comerciale şi echipajele acestora în Oceanul Indian, au fost găsiţi rapid şi nava lor a fost distrusă. Aşa cum am menţionat în luna octombrie, noi ştim că perioada musonului s-a sfârşit, iar piraţii îşi încearcă norocul pe mare, dar îi avertizăm în mod constant că nu vor avea satisfacţii. (...) Încă o dată, mesajul meu către piraţi este clar - suntem cu ochii pe voi şi vă vom captura dacă veţi ieşi pe mare. De asemenea, acest mesaj, conform căruia piraţii intenţionează în continuare să acţioneze pe mare, trebuie luat în considerare de către toţi cei implicaţi în lupta împotriva pirateriei, să fie vigilenţi şi bine pregătiţi pentru a acţiona, indiferent dacă sunt din domeniul militar sau industrial”, a mai spus contraamiralul Potts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel