Fregată echipată de luptă, coliziune cu un tanc petrolier

Fregata norvegiană KNM Helge Ingstad a fost avariată puternic după coliziunea cu un tanc petrolier, de miercuri noaptea. Fregata era echipată de luptă.

Fregata norvegiană KNM Helge Ingstad s-a ciocnit de tancul petrolier Sola TS în Hjeltefjorden, un fiord din Norvegia, la nord de terminalul Sture din insula Hygaland.

Echipajul de 137 de persoane a fost evacuat din "KNM Helge Ingstad", informează Centrul de Coordonare și Ajutor din sudul Norvegiei. Opt dintre aceștia au suferit leziuni minore, dar toți militarii sunt în siguranță, a informat marina norvegiană la o conferință de presă.

Fregata a luat apă fiind la un pas de a se scufunda. Vremea în zonă este bună, iar fregata este chiar lângă țărm. Ca și alte nave, fregata poartă arme, ca rachete, torpile și încărcături de adâncime.

Tancul de transport Aframax "Sola TS", nu este în pericol și nu este raportată scurgere de petrol de la cisternă. Există aproximativ 625.000 de barili de țiței la bord.

Coliziunea a avut loc joi în jurul orei 4, în timp ce fregata era în drum spre baza navală Haakonsvern, lângă Bergen, după ce a participat la exercițiul Trident Juncture al NATO. Exercițiul s-a încheiat la 7 noiembrie.

"KNM Helge Ingstad" (F313) este una dintre cele cinci fregate ale navei norvegiene din clasa Fridtjof Nansen. Nava de război a fost lansată în noiembrie 2007. Nava de 134 metri lungime are 5.290 de tone cu încărcătură completă. Nava este numită după un faimosul explorator norvegian în Arctica, la fel ca și celelalte patru fregate din marina norvegiană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel