Freedom House: Posibile probleme în România, din cauza crizei în Europa

miting_Piata_Universitatii__14__01_thumb_630_380
miting_Piata_Universitatii__14__01_thumb_630_380

Potrivit raportului întocmit de Freedom House pe 2011, România s-ar putea confrunta cu probleme, din cauza persistenţei crizei economice din Europa, deși, anul trecut, instituțiile de bază din țară nu s-au confruntat cu împotrivirea populației față de măsurile de austeritate care au fost luate.

Deși în 2011, majoritatea țărilor central şi est-europene şi baltice, au apelat la o serie de măsuri economice severe pentru a depăși criza, în 2012 o serie de state din regiune, printre care România, Letonia, Bulgaria și Balcanii de Vest s-ar putea confrunta cu probleme, atât timp cât dificultățile economice din Europa nu dau semne de redresare.

Potrivit raportului, țările menționate au rămas vulnerabile la fragilitatea economiei, interferenţa intereselor politice în afaceri şi corupţie, mai ales că progresele înregistrate în Balcani pe drumul către democraţie şi aderarea la UE sunt discutabile.

Freedom House a analizat o serie de state din Europa, care, în 2011, au înregistrat derapaje privind libertatea presei, pluralismul politic, sistemul electoral, corupție, independență judiciară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel