Fraudatorii online, activi în perioada Crăciunului. Atenționare

Crăciunul este sezonul de vârf pentru fraudatorii online, iar consumatorii sunt sfătuiţi să nu folosească serviciile de transfer de bani pentru a plăti bunuri achiziţionate pe internet.

"Odată cu apropierea Sărbătorilor de iarnă, mulţi vor fi tentaţi să caute cadoul ideal online ca să evite aglomeraţia din magazine. Conform unor studii recente, avem în jur de 8,8 milioane de internauţi români, din care peste 4,5 milioane fac lunar achiziţii online. Sărbătorile de iarnă sunt un sezon de vârf şi pentru fraudatori, o perioadă propice pentru a-şi atrage victimele cu preţuri de chilipir. E important ca achiziţiile online să fie tratate cu maximum de atenţie. Achiziţiile făcute de la magazinele online consacrate sunt o opţiune de încredere. Dacă vânzătorul online insistă ca plata să se facă printr-un serviciu de transfer de bani, aceasta ar trebui considerat un semnal de alarmă", a arătat Daniela Budurea, country director Western Union România şi Bulgaria, conform romaniatv.ro.

Unul dintre cele mai răspândite tipare de fraudare este oferirea de produse foarte performante la preţuri foarte mici. Oferta este postată de fraudatori pe site-uri de vânzări sau licitaţii de bunuri pe internet. După ce potenţialul cumpărător îşi exprimă interesul pentru produs, presupusul vânzător îi cere plata unui avans sau a preţului integral al produsului, suma urmând să fie transferată printr-un serviciu de transfer de bani.

De cele mai multe ori, vânzătorul poate fi contactat doar prin e-mail, acesta pretextând că locuieşte în străinătate. Ca să nu trezească suspiciunea cumpărătorului, fraudatorul îi sugerează să trimită banii pe numele unei rude, solicitându-i, totodată, datele tranzacţiei ca dovadă. După ce fraudatorul primeşte detaliile tranzacţiei de la victimă, acesta ridică banii, folosind un document de identitate fals şi dispare.

CITEȘTE ȘI: Moș Crăciun, întâmplare haioasă. Ce au făcut doi băieței pentru a-l găsi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel