Fraudă cu vouchere de vacanţă. Percheziţii în 13 judeţe şi în Bucureşti

Facebook MAI
Facebook MAI

Poliţiştii din Mureş au descins, miercuri dimineaţă, la 24 de adrese din 13 judeţe, la persoane bănuite de înşelăciune cu vouchere de vacanţă. 

Din cercetări a reieșit că reprezentanții unor societăți din județul Mureș ar fi atestat, în mod fictiv, prestarea unor servicii de cazare și masă către persoane fizice, beneficiare de carduri/vouchere de vacanță, pentru care ar fi plătit, în numerar, 60% din valoarea acestora.

Ulterior, aceste vouchere ar fi fost decontate integral, prin operatorii autorizați.

Prejudiciul estimat, până la acest moment, este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Nouă persoane vor fi duse la audieri, scrie Mediafax.

Razie în două cartiere din Ploieşti într-un dosar de înşelăciune, furt şi infracţiuni la regimul rutier

Marţi dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Poliţiei Municipiului Ploieşti, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, furt calificat, furt de energie electrică, cât şi infracţiuni la regimul rutier.

Astfel, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor Contra Persoanei şi Patrimoniului au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la locuinţele a două persoane bănuite de înşelăciune, furt de energie electrică şi infracţiuni la regimul rutier.

Doi bărbaţi au fost conduşi la sediul unităţii de poliţie, pentru audieri.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anului trecut, unul dintre bărbaţi ar fi săvârşit mai multe fapte de înşelăciune, solicitând unor persoane diferite mărfuri sau efectuarea unor servicii, fără a achita contravaloarea acestora. Totodată, a reieşit că bărbatul ar fi fost racordat la reţeaua de energie electrică în mod ilegal.

Prejudiciul estimat este de aproximativ 55.000 de lei.

De asemenea, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Ploieşti, la trei persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel