Încă o organizație musulmană, pe lista grupărilor teroriste

Sursă:www.mondonews.ro
Sursă:www.mondonews.ro

Washingtonul acţionează pentru a identifica Frăţia Musulmană drept "organizaţie teroristă străină", a relatat marţi presa americană, care a citat-o pe Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, informează Xinhua.

Sarah Sanders a recunoscut, într-o declaraţie de presă către mass media, că preşedintele american Donald Trump a discutat această chestiune cu echipa sa de securitate naţională şi cu lideri regionali. 

Presa americană a relatat că preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi i-a cerut lui Trump să ia această măsură în timpul unei vizite la Washington la începutul lunii aprilie. Consilierul american pe probleme de securitate naţională John Bolton şi secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, au sprijinit ideea, în timp ce Pentagonul, personalul de carieră din domeniul securităţii naţionale, avocaţi guvernamentali şi oficialităţi diplomatice au ridicat obiecţii de ordin legal şi politic, potrivit unor surse familiare cu subiectul.

La 8 aprilie, SUA au desemnat Gărzile Revoluţionare din Iran drept organizaţie teroristă străină, fiind pentru prima oară când Washingtonul a calificat drept organizaţie teroristă o componentă a altui guvern.

Apărută în 1928 în Egipt, Frăţia Musulmană este o mişcare politică islamistă influentă, cu milioane de membri în întregul Orient Mijlociu. Egiptul a calificat Frăţia Musulmană drept grupare teroristă şi mulţi dintre membrii şi susţinătorii mişcării, printre care şi fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi, se află în prezent în închisoare.

Vezi și: UE, reacție după respingerea de către Trump a Tratatului ONU privind comerţul cu arme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel