Fratele unui cunoscut deputat PNL scapă de arestarea preventivă

Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Curtea de apel Cluj a respins, printr-o sentinţă pronunţată duminică, toate cele opt propuneri de arestare preventivă formulate de procurorii DIICOT Sălaj pentru vicepreşedintele Tribunalului Sălaj, Patriţiu Dărăban, fostul inspector şcolar general, actual consilier judeţean PNL şi director al Şcolii Gimnaziale 'Mihai Eminescu' Zalău, Ioan Abrudan, fratele deputatului liberal Lucian Bode, inspector vamal Dumitru Ioan Bode, doi oameni de afaceri din Zalău, Ioan Huluban, Ioan Galiş, şi fiica acestuia din urmă, Malvina, şi doi poliţişti, Vasile Zaha şi Marius Fărcaş, se arată într-un comunicat de presă al instanţei menţionate.

Cei opt sunt inculpaţi într-un dosar complex instrumentat de procurorii DIICOT Sălaj, dosar ce vizează mai multe infracţiuni, toate în legătură cu patronii unor firme din Zalău - Ioan Galiş şi Ioan Huluban, cei doi fiind deja trimişi în judecată într-un alt dosar, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, cu un prejudiciu total estimat de cinci milioane de euro.

În cazul lui Ioan Huluban, Ioan Galiş şi a lui Patriţiu Dărăban, magistraţii au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

'Pe timpul cât se află sub control judiciar fiecare dintre inculpaţi, respectiv D.P., H.I., G.I. trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organele de poliţie aferente domiciliului , respectiv Poliţia mun. Zalău, conform programului de supraveghere întocmit de către organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme', se mai precizează în comunicatul menţionat.

În caz de încălcare cu rea credinţă a obligaţiilor ce le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dosarul în care sunt inculpaţi cei opt vizează infracţiuni legate de procesul de insolvenţă a două firme administrate de oamenii de afaceri menţionaţi, vicepreşedintele Tribunalului Sălaj fiind cel care a judecat procesul de insolvenţă.

Fiica lui Ioan Galiş a fost inculpată după ce, potrivit procurorilor DIICOT, ar fi semnat în locul tatălui ei un proces verbal pentru conducere cu viteză excesivă, acesta fiind motivul pentru care au fost reţinuţi şi cei doi poliţişti. În plus, ea este suspectată că la examenul de bacalaureat din 2012 ar fi făcut semne pe lucrare, la propunerea lui Ioan Abrudan, la vremea respectivă inspector şcolar general, pentru a primi o notă mai mare la examene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel