EXCLUSIV  Franța, stare de alertă. Mircea Diaconu, observație cheie pentru România

Protest Franța
Protest Franța

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat, pentru DCNews, protestele de amploare din Franța, oferind noi detalii despre documentul pe care îl va redacta. 

„Se spune că București e Micul Paris. Pe 10 august, a fost un Mic Paris față de Parisul de astăzi”, a spus Mircea Diaconu, sâmbătă, contactat de redactorii DCNews.

„Au loc alegeri în urma cărora apare o guvernare pe care, după aceea, nervos și violent, cineva vrea să o schimbe. Nedemocratic, bineînțeles. Fără ideologie, fără identitate. Parcă e o armată fără uniforme", a mai spus Mircea Diaconu pentru DCNews.

„Avantaj România”

Acesta a dezvăluit că, în urma protestelor de la Paris, va pregăti un document pentru colegii din Parlamentul European.  

„Vreau – nu m-am apucat încă - să fac o mică scrisoare către colegii mei deputați de toate naționalitățile, cu care am avut discuții atunci când a fost vorba despre rezoluția pentru România și să folosesc exact aceleași cuvinte pe care le-au folosit și ei: îngrijorare, stat de drept, cetățeni pașnici, drepturi la opinie. Și să mă refer la situația asta.

La noi s-a dat foc, s-au atacat polițiștii și jandarmii, exact ca aici (n.r. Franța), nu atât de tare însă. Ceea ce e iar un avantaj pentru România, cumva. Chiar și în teme de tipul acesta e avantaj România”, a declarat Mircea Diaconu.

Mai mult de 30.000 de „veste galbene” manifestau sâmbătă, la prânz, pe teritoriul Franţei, în a patra zi de proteste, în care au fost reţinute peste 700 de persoane, dintre care 575 la Paris, a anunţat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, potrivit AFP.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel